Presenečenje za vse: odlična proga

Na edini slovenski postaji biatlonske karavane so se tokrat zbrali tekmovalci iz 33 držav: ni Azijcev in prvega asa te panoge, Oleja Einarja Bjørndalna, ki v teh dneh namesto tekem vso pozornost namenja treningu.

Objavljeno
17. januar 2007 08.30
Teja Gregorin
Pokljuka – »Imenitno,« je zavpil stari znanec Ola Lunde, strokovni komentator na norveški nacionalni televiziji, nekoč sam biatlonec. Srečali smo se namreč pred prostori za pripravo smuči in ravnokar je prismučal iz pokljuškega gozda. Bil je navdušen in je le dejal: »Brez kakršnih koli dvomov je to najbolje pripravljena proga doslej v sezoni!« In podobno zadovoljnih obrazov je bilo dan pred začetkom tradicionalnega tekmovanja za biatlonski svetovni pokal še več. Pokljuška tekma bo za medanarodno elito še zadnji preizkus pred najpomembnejšim dogodkom v sezoni, 41. svetovnim prvenstvom v Anterselvi (Ita), od 3. do 11. februarja. Danes ob 14.15 se bo začel ženski šprint.

Na edini slovenski postaji biatlonske karavane so se tokrat zbrali tekmovalci iz 33 držav: ni Azijcev in prvega asa te panoge, Oleja Einarja Bjørndalna, ki v teh dneh namesto tekem vso pozornost namenja treningu. Februar bo namreč zanj peklenski: najprej bo nastopil na biatlonskem svetovnem prvenstvu, z Južne Tirolske pa se bo preselil na Japonsko in v norveški tekaški reprezentanci nastopil še na šampionatu v nordijskem smučanju. »Seveda nam je lahko žal, da ga ne bo na Pokljuki, a prepričan sem, da se dobro zaveda smiselnosti svoje odločitve. Resda bo izgubil nekaj točk za svetovni pokal, toda nihče od najhujših tekmecev ni tako močan, da bi zmagal trikrat zapored in ga izločil iz boja za kristalni globus,« je ocenil naš dolgoletni reprezentant Sašo Grajf, ki tokrat na Pokljuki nastopa v novi vlogi. Pomaga namreč kot svetovalec pri televizijskih prenosih, njegov dolgoletni sotekmovalec Tomas Globočnik pa se že uspešno uveljavlja kot strokovni komentantor.

Vse lepo in prav, a vendarle bomo v teh dneh pogrešali »očeta« slovenske tekme Janeza Vodičarja, pogosto pomembnega moža pri prenosih, saj so ga pri Mednarodni zvezi izločili, nakar so iz vrha omenjene organizacije poslali sporočilo še slovenski, naj z omenjenim funkcionarjem nikar več ne sodeluje.

Več preberite v sredini tiskani izdaji Dela...