Prestavili skupščino Uniona Olimpije

Delegati izredne skupščine košarkarskega kluba Union Olimpija so izglasovali predlog predsednika skupščine Stojana Zdolška, da izredno skupščino prestavijo na 6. februar.

Objavljeno
29. januar 2007 20.07
Ender Arslan in Milenko Tepić v boju za žogo
Ljubljana – Delegati izredne skupščine košarkarskega kluba Union Olimpija, ki je bila sklicana za danes ob 17. uri, so s 100-odstotno večino (prisotnih je bilo 34 od 67 članov) izglasovali predlog predsednika skupščine Stojana Zdolška, da izredno skupščino prestavijo na 6. februar. Vzrok za takšen korak je, da uprava kluba še ni uskladila vseh podrobnosti dnevnega reda, na katerem sta bili osrednji točki imenovanje novega predsednika kluba in novih članov upravnega odbora.

Zadnje dejanje za Union Olimpijo

Pred košarkarji Uniona Olimpije je še zadnje dejanje v šesti sezoni evrolige. V četrtek ob 20.15 bodo gostovali pri španskem Juventutu iz Badalone.

Pred zadnjim krogom je pred Ljubljančani le še eno odprto vprašanje. Glede na to, da so možnosti za preboj v nadaljnje tekmovanje zapravili že davno tega, ostaja v zraku zgolj še vprašanje zadnjega mesta v skupini B. Z zmago proti Juventutu, ki z izkupičkom 7-6 zaseda tretje mesto v skupini, bi se Union Olimpija izognila zadnjim trem mestom v evroligi. Prehiteti je že zdaj ne moreta kölnski RheinEnergie ter Žalgiris, ki imata po dve zmagi in enajst porazov, enak izkupiček kot Zmaji (4-9) pa imata Climamio Bologna ter Le Mans.

Juventut ima med vsemi 24 ekipami v evroligi četrto najboljše razmerje med doseženimi in prejetimi koši, z zmago proti Unionu Olimpiji ter morebitnem porazu Maccabija doma s Panathinaikosom pa bi se lahko zavihtel tudi na drugo mesto v skupini. Čeprav se rezultati iz prvega dela ne prenašajo v Top 16, tako da je Juventutu s tekmovalnega stališča praktično vseeno, če zmaga ali izgubi, pa si verjetno varovanci trenerja Aita Renesesa želijo z zmago zaključiti prvi del, predvsem pa prekiniti niz dveh porazov (Lottomatica, Cibona).

Union Olimpija na drugi strani igra s tekme v tekmo bolje, čeprav tudi iz dneva v dan ostaja z manj igralci na klopi. Po Marku Miliču in Erdenu Arslanu je klub iz Tivolija zapustil še mladi poljski igralec Kamil Pietras, ki je bil nezadovoljen z odnosi v klubu in nerednim prejemanjem dohodka. Union Olimpija je v zadnjih treh tekmah, odkar sta odšla glavna nosilca igre, pokazala povsem prerojen obraz. V domači dvorani je nadigrala Cibono, nato na kolena spravila še Maccabi, v soboto v zadnjem krogu lige NLB pa je v gosteh tesno izgubila s Hemofarmom.

Zadnje predstave zato vlivajo optimizem v besede trenerja Gašperja Okorna. "V Barcelono ne odhajamo na izlet. Ne manjka nam motivacije, vzdušje v ekipi je dobro, zdravje pa prav tako. Želimo se dostojno posloviti in končno odigrati eno dobro tekmo tudi v gosteh. Zavedamo se, da to ne bo lahko, saj Juventut doma igra izredno agresivno, trener rotira deset do dvanajst igralcev, tako da se nam obeta naporna preizkušnja. Če bomo zdržali vseh 40 minut, ohranili zbranost in telesno kondicijo, se lahko od zvestih privržencev poslovimo tudi z zmago v gosteh," je dejal Okorn.