Pri zmajih še en branilec

Po napadalcih Mattu Higginsu in Travisu Brigleyju je hokejiste Tilie Olimpije okrepil še kanadski branilec Harlan Pratt, ki je v Tivoliju zamenjal rojaka Remija Royerja.

Objavljeno
14. oktober 2009 17.12
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - Hokejisti Tilie Olimpije so danes dobili novega soigralca. To je 30-letni Kanadčan Harlan Pratt, ki je kariero začel v ligi WHL v sezoni 1993/94. V njej je igral do sezone 1998/99 in zamenjal več klubov. Prvo sezono je preigral za Seattle Thunderbirds, kasneje pa je zaigral še za Red Deer Rebels, Prince Albert Raiders, Regina Pats ter Portland Winterhawks.

Leta 1997 so ga na naboru lige NHL kot 124. izbrali Pittsburgh Penguins, a v najmočnejši ligi na svetu ni nikoli zaigral. Po odhodu iz lige WHL je dve sezoni igral v ECHL za Toledo Storm in Florida Everblades. Sezono 2000/01 je preživel v ligi IHL, kjer je bil član Cincinnati Cyclones.

Naslednji dve leti je preživel med ligama AHL in ECHL, v sezoni 2003/04 pa se je prvič odpravil v Evropo. Najprej je dve srečanji odigral za finskega prvoligaša TPS Turku, nato pa je preostanek sezone igral v Italiji pri Meranu. Po sezoni se je vrnil nazaj v Severno Ameriko ter v AHL znova zaigral za Springfield Falcons, na koncu sezone še za Bridgeport Sound Tigers.

Pred sezono 2006/07 je sledila nova selitev v Evropo. Takrat se je odpravil v DEL, kjer je dve sezoni uspešno nosil dres Augsburger Panthers. V zaključku sezone 2006/07 je okusil tudi slast igranja lige EBEL. Za končnico prvenstva je okrepil Vienno Capitals ter na šestih tekmah dosegel gol in podajo. Leta 2008 je zaigral tudi na tekmi zvezd v DEL.

Minulo sezono je bil član moštva Kölner Haie. Ker se mu s Kölnom ni uspelo uvrstiti v končnico, je v zaključku sezone odšel v švicarsko NLA k moštvu ZSC Lions, vendar pa v Švici priložnosti za igranje ni dobil.

Olimpija bo naslednjo tekmo odigrala v petek pri večnih tekmecih z Jesenic. Takrat naj bi nastopila tudi vsa trojica novincev.