Pričakovan poraz Slovana

Košarkarji Geoplina Slovana so pričakovano doživeli šestnajsti poraz v ligi. Neuspeh ima dvojno težo, saj ima zdaj Bosna in Hercegovina še višji količnik zmag kot Slovenija.

Objavljeno
20. januar 2007 20.35
Sarajevo - Košarkarji Geoplina Slovana so v 18. krogu lige NLB izgubili z Bosno z 72:90 (14:22, 33:45, 47:65).

Košarkarji Geoplina Slovana so pričakovano doživeli šestnajsti poraz v ligi. Neuspeh ima dvojno težo, saj ima zdaj Bosna in Hercegovina še višji količnik zmag kot Slovenija. Dva kluba BiH sta doslej skupaj zbrala 13 zmag in imata količnik 6,5, Slovenija s tremi predstavniki pa se lahko pohvali z vsega 17 zmagami in količnikom 5,6. Če bo takšno razmerje obveljalo tudi ob koncu rednega dela, bo Slovenija v prihodnji sezoni nastopila z vsega dvema kluboma v ligi NLB, BiH pa s tremi.

V dvorani Mirze Delibašiča v Sarajevu presenečenja ni bilo pričakovati. Zgolj 1500 gledalcev, kar je najnižje število v vsej sezoni, je videlo prepričljivo zmago gostiteljev, ki so se na trenutke prav poigravali z golobrado zasedbo iz Ljubljane. Znanec slovenskih parketov Dženan Rahimič je v prvih dvajsetih minutah dosegel 20 točk, v nadaljevanju pa je domači strateg Markovič priložnost ponudil tudi rezervistom. Najboljša strelca v vrstah Geoplina Slovana sta bila Vidmar in Preldžič s po 16 točkami.

Geoplin Slovan bo v naslednjem (27. 1.) krogu gostil Zagreb.