Pridite v Tacen!

Bralce Dela in Slovenskih novic bo v četrtek, 25. maja, pričakala posebna priloga Tacen

Objavljeno
19. maj 2017 11.43

Na prehodu iz maja v junij (od 29. maja do 4. junija) bodo na tacenskih brzicah svoje mojstrstvo predstavili najboljši evropski kajakaši in kanuisti. Tacen je eno izmed kultnih slovenskih športnih prizorišč, znanih po svetu.

Resda zaradi popularnosti tega športa ne dosega tolikšne pozornosti kot Planica, Kranjska Gora, Pokljuka, Maribor in še katero, toda na bregovih Save in tekmovalnega kanala je vselej zanimivo spremljati ples čolnov na naravno-umetni progi, pravzaprav še edini na najvišji svetovni ravni.

Drugod že dolgo tekmujejo zgolj na umetno speljanih progah s točno usmerjenim tokom vode. Andrej Jelenc je alfa in omega v tem športu pri nas in tudi letošnjega evropskega prvenstva, do podrobnosti pozna tako organizacijsko kot tekmovalno plat tega športa v naravi. Vodilna slovenska asa, bronasti olimpijec iz Ria 2016, kajakaš Peter Kauzer, in kanuist Benjamin Savšek bosta naskakovala novi kolajni na domači progi.

V posebni prilogi Dela in Slovenskih novic, v kateri vam bomo predstavili zgodovino centra v Tacnu, njegove vrhunce pa tudi silne težave pri nadaljnjem razvoju, sta obširno spregovorila o svojih pričakovanjih pred EP. Med drugim smo se pogovarjali z novim šefom vrhunskih tekmovalcev pri Kajakaški zvezi Slovenije Jernejem Abramičem in predsednikom Evropske kajakške zveze Albertom Woodsom. Spomnili smo se podviga srebrnega olimpijca iz Atlante 1996 Andraža Vehovarja pa tudi prvih asov tega športa pri nas - Natana Bernota in Milana Zadela.

Da naši bralci ne bi prišli neinformirani na evropsko prvenstvo v Tacen, jim bomo predstavili tudi vsa pravila in zakonitosti, slovensko reprezentanco in vse drugo, kar je dobro vedeti za spremljanje tega čudovitega športa v naravi, le streljaj iz središča Ljubljane.

Za ogled Evropskega prventva v slalomu na divjih vodah v Tacnu smo za bralce naših edicij pripravili nagradno igro. Za sodelovanje kliknite tukaj.

Uredništvo Dela