Pritožba občine zaradi zaprte Podmežakle

V HK Acroni Jesenice še ne vedo, kje bodo igrali državno prvenstvo v hokeju. Načelnica Upravne enote Jesenice Alenka Burnik je povedala, da mora organizator pri prijavi prireditve predložiti tudi soglasje lastnika dvorane, zakon o javnih zbiranjih pa ne določa, da mora v postopku upravni organ preverjati, ali prostor ima uporabno dovoljenje.

Objavljeno
11. marec 2011 19.32
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice
Jesenice – O pritožbi občine Jesenice zaradi odločbe inšpekcije za okolje o zaprtju športne dvorane Podmežakla, ker občina nima uporabnega dovoljenja, mora minister za okolje in prostor kot drugostopenjski organ odločiti v dveh mesecih od prejema spisa. Tega na ministrstvu še niso prejeli. Do odločitve ostaja dvorana zaprta. Kje bo HK Acroni Jesenice igral tekme državnega prvenstva, še ni znano, saj še proučujejo druge možnosti, je povedal tiskovni predstavnik kluba Zoran Račič.

Po zakonu o pritožbah odloča minister za okolje in prostor, ki za reševanje konkretnih upravnih zadev pooblasti osebe na ministrstvu, so sporočili iz njihove službe za odnose z javnostjo. Če bo minister pritožbo zavrnil, se občina ne bo mogla pritožiti, saj bo s tožbo lahko izpodbijala le inšpekcijsko odločbo.

Gradbeni inšpektor je odredil zaprtje dvorane, prekrškovni postopek, ki kot sankcijo predpisuje plačilo globe, pa še ni končan, je povedala tiskovna predstavnica inšpektorata za okolje in prostor Helena Lovše Vrhovec.

Na občini so prepričani, da bo minister prisluhnil njihovim argumentom, da je bila dvorana zgrajena že pred letom 1967 in da zato po zakonodaji ne potrebujejo uporabnega dovoljenja, je včeraj ponovila svetovalka jeseniškega župana Božena Ronner. Pojasnila je, da so leta 1997 na občini pridobili gradbeno dovoljenje za ureditve prostorov za fitnes v dvorani, ki ima uporabno dovoljenje.