Proti Finski z najboljšo postavo

Kapetan slovenske teniške reprezentance za Davisov pokal Blaž Trupej je danes objavil dokončno sestavo ekipe za obračun proti Finski, ki bo od 4. do 6. marca v ljubljanski dvorani Tivoli. Slovenske barve bodo zastopali: Blaž Kavčič, Grega Žemlja, Luka Gregorc in Aljaž Bedene.

Objavljeno
15. februar 2011 18.16
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Ljubljana - Slovenske barve v Davisovem pokalu bodo v obračunu s Finsko, od 4. do 6. marca v Tivoliju, sestavljali Blaž Kavčič, Grega Žemlja, Luka Gregorc in Aljaž Bedene, je danes sporočil kapetan teniške reprezentance Blaž Trupej. »Odločil sem za trenutno najboljšo postavo. Gledal sem na to, da so igralci turnirsko aktivni, in mislim, da glede prvih dveh članov ni nobenih dvomov, kakor tudi ne okoli Luke Gregorca kot morebitnega igralca dvojic. Odločitev glede četrtega člana pa sem sprejel na podlagi rezultatov na zadnjih turnirjih, na katerih je bil Bedene uspešnejši od Janeza Semrajca in Blaža Role,« je razložil Blaž Trupej.

Slovenski kapetan je hkrati zelo zadovoljen z igrami svojih varovancev v zadnjem obdobju; Grega Žemlja je minuli konec tedna zmagal na challengerju v Avstraliji, Blaž Kavčič pa na lestvici ATP zaseda najvišjo uvrstitev v karieri (83.)

Priprave Slovenije se bodo začele 24. februarja, prvi del bodo fantje opravili v Kranju, od nedelje, 27. februarja, dalje, ko bo v dvorani Tivoli položenih 80 ton peska, pa se bodo preselili v prestolnico. Grega Žemlja bo do začetka priprav v Sloveniji, Blaž Kavčič in Luka Gregorc pa se bosta do tedaj preizkušala v ZDA, porča STA.

»Zanima nas le zmaga. Imamo realne možnosti zanjo, dejstvo pa je, da bodo morali fantje prikazati vrhunski tenis, saj bomo imeli na drugi strani mreže dva zelo dobra igralca,« meni Trupej. »Slovenski fantje si z igrami v zadnjih sezonah zaslužijo velik spektakel, ki se obeta v dvorani Tivoli. Hkrati pa bodo gledalci videli na delu vrhunske tenisače, ki jih sicer lahko spremljajo le prek televizijskih ekranov. Želeli smo si takšen dvoboj, saj deset let nismo igrali v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. Prepričan sem, da bomo dali vse od sebe in da bomo na terenu dokazali, da imamo kakovost za to raven tekmovanja,« je še povedal Trupej.