Prva zmaga Röschu

Prvo letošnjo zmago je na sprinterski preizkušnji v Hanti Mansijsku vknjižil Nemec Michael Rösch, na stopničke pa sta se zavihtela še domača tekmovalca Maksim Čudov in Andrej Makovejev.

Objavljeno
15. marec 2007 17.40
Izidi biatlonskega svetovnega pokala (2). * Izidi: sprint, 10 km: 1. Michael Roesch (Nem) 27:00,5/1 2. Maksim Čudov (Rus) + 8,8/0 3. Andrej Makovejev (Rus) 13,4/0 4. Christoph Sumann (Avt) 16,0/0 5. Friedrich Pinter
Hanti Mansisk - S sprintersko preizkušnjo v biatlonskem svetovnem pokalu v ruskem Hanti Mansijsku so opravili tudi biatlonci. Prvo letošnjo zmago je vknjižil Nemec Michael Rösch (27:00,5/1), na stopničke pa sta se zavihtela še domača tekmovalca Maksim Čudov (+8,8/0) in Andrej Makovejev (+ 13,4/0).

Slovenska tekmovalca sta ostala brez točk svetovnega pokala. Klemen Bauer je osvojil 38. mesto (+ 1:47,2/1), Peter Dokl pa 80. (+ 3:32,2/3).

V moški konkurenci je onstran Urala Rösch zmago osvojil s hitrim tekom, saj sta Rusa Maksim Čudov in Andrej Makovejev zadela vseh 10 tarč, Nemec pa je moral enkrat v kazenski krog, v zadnjem krogu pa je bil hitrejši od tekmecev. "Zmaga gre tudi na račun serviserjev. Brez tako dobro pripravljenih smuči ne bi šlo," je slavo po tekmi razdelil 23-letni Rösch. Mali kristalni globus za zmago v sprintu je osvojil Nemec Michael Greis, ki je danes s štirimi kazenskimi krogi osvojil 16. mesto in v svetovnem pokalu (745 točk) še povečal prednost pred edinim tekmecem Norvežanom Olejem Einarjem Bjoerndalnom (668), ki je bil tokrat šele 48., v kazenskem krogu pa se je po strahotno slabem streljanju zavrtel šestkrat. Nemec je s 77 točkami prednosti skoraj neulovljiv.

Slovenska tekmovalca sta ostala brez točk svetovnega pokala. Klemen Bauer je lepo streljal, moral enkrat v kazenski krog, žal pa so mu na koncu povsem pošle moči. Po drugem streljanju je bil še na 26. mestu, nato pa do cilja izgubil zanj neverjetnih 12 mest. Dokl ob treh kazenskih krogih ni imel možnosti za vidnejšo uvrstitev in zanj je svetovnega pokala konec, saj se ni uvrstil na zasledovanje, na nedeljski tekmi s skupinskim startom pa lahko nastopi le najboljših 30 tekmovalcev.