Prvaki iz dneva v dan bolj okrnjeni

Ponoči sta na košarkarska igrišča v severnoameriški ligi NBA stopila dva slovenska igralca in oba s svojima kluboma izgubila za dve točki.

Objavljeno
04. januar 2007 12.10
Miami Heat - L.A. Clippers 95:110
Toronto - Ponoči sta na košarkarska igrišča v severnoameriški ligi NBA stopila dva slovenska igralca in oba s svojima kluboma izgubila za dve točki. Rašo Nesterovič, v 21 minutah je dosegel šest točk, sedem skokov, po dve blokadi in ukradeni žogi ter podajo, je s svojim Torontom z 98:100 klonil na domačem igrišču proti Phoenixu. San Antonio Bena Udriha pa je po podaljšku moral priznati premoč Minnesoti (103:101). Udrih je v 15 minutah v statistiko vpisal šest točk, dva skoka in podajo.

Washington je s 108:105 odpravil Milwaukee, Cleveland je v Bostonu zmagal s 107:104, Miami je doma klonil proti Los Angeles Clippers (95:110), Memphis je bil s 144:135 boljši od Golden Stata, Houston s 103:96 od Seattla, Utah z 98:87 od Philadelphie, New York pa v gosteh od Portlanda (99:81).

Phoenix nadaljuje zelo uspešen niz. V zadnjih 25 tekmah je zabeležil 22 zmag, nazadnje je za dve točki ugnal Toronto. Mož odločitve je bil Steve Nash, ki je bil večino tekme "neviden", v zadnji četrtini pa je dosegel 13 od skupno 15 točk, 11,2 sekundi pred koncem pa je prispeval tudi odločilni koš. Ob tem je zbral še devet podaj in tako pokvaril vrnitev Torontovega zvezdnika Chrisa Bosha, ki je okreval po poškodbi kolena. Slednji je bil sicer najbolj razpoložen pri gostiteljih (26 točk, 14 skokov).

Minnesota je na krilih Marka Blounta (28 točk) in Kevina Garnetta (27 točk, 17 skokov) po podaljšku strla odpor San Antonia in tako zabeležila prvo zmago v zadnjih šestih medsebojnih tekmah. Volkovi so v tretji četrtini zapravili vodstvo 17 točk, za kar so bili najbolj zaslužni Manu Ginobili (26 točk), Tim Duncan (24 točk, 13 skokov) in Tony Parker (19 točk). Kljub temu pa to Ostrogam ob koncu ni nič pomagalo, saj so gostitelji s šestimi zaporednimi zadetimi prostimi meti ob koncu podaljška odločili tekmo v svojo prid.

Los Angeles Clippers so poskrbeli za še več nejevolje v vrstah branilcev naslova Miamija. Že nekaj ur pred tekmo je trener Miamija Pat Riley sporočil, da odhaja na bolniški dopust, saj mora na operacijo kolka in kolena. Prav tako je iz ekipe začasno izločil Antoina Walkerja in Jamesa Poseyja, ki nista prestala kondicijskih testov kluba. Začasni trener Ron Rothstein je imel ob poškodovanima zvezdnikoma Shaquillu O'Nealu (koleno) in Dwyanu Wadu (zapestje) tako le malo možnosti za uspeh pred domačimi navijači. Vse te težave so namreč gostje znali še kako izkoristiti in kljub slabi zadnji četrtini brez težav zmagati. Prvi mož tekme je bil Elton Brand z 28 točkami.

V Washingtonu je tekmo s trojko štiri desetinke sekunde pred koncem odločil Gilbert Arenas, ki je spet igral odlično. Milwaukeeju je nasul 32 točk, ob tem pa zbral še 11 skokov in osem podaj. Strelsko zelo uspešni so bili igralci Memphisa in Golden Stata, ki so skupno dosegli kar 279 točk, od tega so jih Grizliji dali devet več. Prvi mož pri zmagovalcih je bil Mike Miller s 33 točkami (med drugim je zadel devet izmed 12 metov za tri točke). To je bila sicer prva tekma od 28. marca leta 1992, v kateri sta obe ekipi v vseh četrtinah presegli 30 točk. Takrat je podoben dosežek uspel Golden Statu in New Jerseyju (153:148 - po podaljšku).