Prve stopničke za Marguča

Tekmo deskarjev v paralelnem veleslalomu je nekoliko presenetljivo dobil Kanadčan Matthew Morison. Svoje prve stopničke, tretje mesto, in uspeh kariere je dosegel Rok Marguč, Rok Flander je bil tokrat sedmi.

Objavljeno
16. februar 2007 12.12
Moskva - V ruskem Šukolovem so se deskarji na snegu merili v zadnjem letošnjem paralelnem slalomu za svetovni pokal. Nočno tekmo je dobil Švicar Marc Iselin, drugi je bil Kanadčan Matthew Morison, tretji pa najboljši Slovenec Rok Flander, ki je v ma
Furano - V japonskem Furanu so se deskarji merili za točke svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu. Tekmo je nekoliko presenetljivo dobil Kanadčan Matthew Morison, ki je v finalu ugnal vodilnega v svetovnem pokalu Švicarja Simona Schocha, tretje mesto pa je zasedel Slovenec Rok Marguč, ki je s tem dosegel svoje prve stopničke v svetovnem pokalu in s tem uspeh kariere. Svetovni prvak Rok Flander, ki se bori za odličje v skupnem seštevku, je bil tokrat sedmi, po zmagi nad Švicarjem Marcom Iselinom je moral priznati premoč njegovemu rojaku Simonu Schochu.

Pri ženskah je zmagala Italijanka Isabella Dal Balcon pred Švicarko Fraenzi Kohli in Bolgarko Aleksandro Jekovo.

Tekmovalci se bodo z Japonske preselili v korejski Sungwoo, kjer bo v soboto, 24. februarja, še en paralelni veleslalom, zadnji pred finalom v kanadskem Sonehamu.

Flander: Tudi globus je še v igri!


Najboljši deskarji na snegu so se za to sezono dokončno poslovili od stare celine, saj jih »končnica« svetovnega pokala čaka v Aziji in severni Ameriki. Od danes do nedelje se bodo za dragocene točke v paralelnem veleslalomu, krosu in snežnem kanalu borili v japonskem Furanu, preizkušnja pa bo posebej pomembna za svetovnega prvaka Roka Flandra, ki se v skupnem seštevku vztrajno približuje vodilnima v paralelnih disciplinah Simonu Schochu in Sigiju Grabnerju.

Teren v Furanu je precej položen, kar 27-letnemu asu iz Dragočajne ne gre prav na roko, tudi v pretekli sezoni na progi Speise ni blestel, saj na 20. mestu ni videl finala. Toda, kot zanimivost: tako Schoch kot Grabner sta bila na robu trideseterice še precej slabša od njega. Vendar si Flander z »lanskim snegom« pretirano ne beli glave. »Razmere na prizorišču so fantastične. Tukaj je snežna odeja debela do dva metra, sneženju pa še ni videti konca. Kljub temu je podlaga v odličnem stanju, zelo mi ustreza tudi agresiven sneg. Teren je resda položen, toda tudi v Bardonecchii je bilo podobno, pa sem bil vseeno daleč najhitrejši v kvalifikacijah,« ostaja optimist član Viharnika, ki se je nazadnje v Šukolovem s tretjim mestom vrnil na zmagovalni oder.

Več si preberite v današnjem tiskanem Delu.