Prvi test za Zvonimirja Serdarušića

Slovenska rokometna reprezentanca bo danes ob 20.20 v sklopu mednarodnega turnirja v Linzu odigrala tekmo proti Avstriji. Jutri jo čaka dvoboj z Ukrajino, v nedeljo pa še s Švico.

Objavljeno
30. oktober 2009 11.27
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Linz - To bo prva reprezentančna akcija za hrvaškega trenerja Zvonimirja Serdarušića, ki je v klubskem rokometu s Kilom osvojil praktično vse. Toda za začetek mu veliko preglavic povzročajo poškodbe v zunanji liniji, saj zagotovo ne bodo nastopili kapetan Uroš Zorman, Aleš Pajovič, Miladin Kozlina, Vid Kavtičnik, Nenad Bilbija, nastopa rahlo poškodovanih članov Gorenja Boštjana Kavaša in Klemna Cehteta pa sta vprašljiva. Serdarušić in direktor reprezentance Roman Pungartnik namreč nočeta tvegati obnovitve kakšne poškodbe.

Serdarušić pravi, da mu rezultat na turnirju v Linzu ni pomemben, da se želi samo seznaniti s slovenskimi igralci, ki naj bi na igrišču že pokazali nekatere njegove zamisli v napadu, v obrambi pa naj bi igrali sistem 6-0, ki ga je »Noka« v Kielu razvil do popolnosti. Težava pa je odsotnost visokih igralcev, zato bo bržčas uporabil tudi različici 3-2-1 in 5-1, morda celo 4-2. V napadu so med pripravami na Rogli štiri dni uigravali nekaj novih kombinacij.

Slovenija bo konec januarja nastopila na evropskem prvenstvu, ki bo prav tako v Avstriji. V skupini, ki bo tekme prvega dela odigrala v Innsbrucku, bodo še Nemčija, Švedska in Poljska. Slovenija je zadnje veliko tekmovanje, letošnje SP na Hrvaškem izpustila, s Serdarušićem pa so apetiti spet zelo visoki. Zato bi bil dober začetek z zmago v Linzu lepa spodbuda pred začetkom osrednjega dela priprav, ki bodo v prvi polovici januarja prihodnje leto.


Spored turnirja, danes:
Ukrajina – Švica (18), Avstrija – Slovenija (20.20); jutri: Slovenija – Ukrajina (18), Avstrija – Švica (20.20); nedelja: Slovenija – Švica (14.30), Avstrija – Ukrajina (16.20).

Slovenska reprezentanca – vratarji: Gorazd Škof (Zagreb), Primož Prošt (Silkeborg), Dušan Podpečan (Cimos); leva krila: Luka Žvižej (Pick Szeged), Jure Dobelšek (Cimos), David Razgor (Celje), desna krila: Vid Kavtičnik (Montpellier), Matjaž Brumen (Cimos), Dragan Gajič (Zagreb); krožni napadalci: Zoran Lubej (Zagreb), Matjaž Mlakar, Miha Žvižej (oba Gorenje); levi zunanji: Aleš Pajovič, Miladin Kozlina (oba Celje), Nenad Bilbija (Valladolid), Klemen Cehte (Gorenje); srednji zunanji: Uroš Zorman (Celje), David Špiler (Cimos), Sebastjan Skube (Trimo); desni zunanji: Renato Vugrinec (Celje), Boštjan Kavaš, Jure Natek (oba Gorenje).