Prvič v bokse po nove smuči

Na slovitem Holmenkollnu bo najboljša slovenska smučarska tekačica Petra Majdič danes skušala znova potrditi, da je v tej sezoni pripravljena kot še nikoli doslej. Na preizkušnji pa bodo prvič na tekmah za svetovni pokal lahko tekači in tekačice zamenjali smuči.

Objavljeno
17. marec 2007 08.30
Petra Majdič
Oslo – Pred Petro Majdič so še tri tekme do konca sezone v tekmovanju za svetovni pokal. Na slovitem Holmenkollnu bo najboljša slovenska smučarska tekačica danes skušala znova potrditi, da je v tej sezoni pripravljena kot še nikoli doslej. Začetek tekme na 30 km s posamičnim štartom bo ob 10.30 in v tej preizkušnji se bo pokazalo, koliko moči je še ostalo naši šampionki. Nastopile bodo vse najboljše tekmovalke na svetu, Majdičeva pa bo storila vse, da se v skupnem seštevku čim bolj približa tretjemu mestu, na katerem je zdaj Čehinja Katerina Neumannova. Petra na četrtem mestu za stopničkami zaostaja 73 točk.

V Oslu so bila temperature v zadnjih dneh nad ničlo: v četrtek kar 9 nad ničlo, včeraj pa 4 stopinje Celzija. Za prejšnjo noč so napovedali sneženje, čeprav vreme čez dan ni preveč kazalo na to. Serviserji bodo vsekakor imeli polne roke dela. Tekma na Holmenkollnu, kjer bodo morale tekačice preteči dva dolga, različna kroga, bo zelo težka. »Petra je še vedno polna energije. Upam, da se bo do štarta dobro regenerirala in da nam bo tudi sreča naklonjena,« je iz Osla sporočil glavni trener naše reprezentance Ivan Hudač. Meni, da ima Majdičeva možnosti za tretje mesto v skupni razvrstitvi, ker sta dve tekmi v klasičnem slogu, tretja pa je zasledovalna.

Prvič na tekmah za svetovni pokal bodo tekači in tekačice lahko zamenjali smuči. Na štadionu so norveški prireditelji uredili bokse, ki so široki najmanj dva metra, države z več tekmovalci pa bodo imele na razpolago več boksov. V njih bo lahko navzoča le po ena servisna ekipa. Serviserji ne bodo smeli zapustiti prizorišča, smuči pa bodo lahko izročili drugi servisni ekipi, ki bo smuči lahko pripravila v kabini, kajti v boksih ne bo električnega toka. Tekačice bodo lahko uporabile še en dodatni par smuči, tekači pa dva para. Zamenjava smuči bo dovoljena le v označenem prostoru na štadionu.

Več si preberite v sobotnem tiskanem Delu.