Prvovrstno presenečenje v Philadelphii

Philadelphia je v ligi NHL visoko premagala Detroit. Tekma je bila odločena v zadnji tretjini, v kateri so se gostitelji igrali z nasprotnikom. Ključni igralec tekme je bil Šved Peter Forsberg.

Objavljeno
13. februar 2007 11.23
Peter Forsberg
Philadelphia - Hokejisti Philadelphie so v edinem ponedeljkovem obračunu v severnoameriški ligi NHL visoko s 6:1 premagali Detroit. Tekma je bila odločena v zadnji tretjini, ki so jo gostitelji dobili kar s 5:0.

Najslabše moštvo v ligi spominjalo na dobre stare čase

Visoka zmaga Philadelphie je prvovrstno presenečenje. Pogled na prvenstveno lestvico razkrije, da so gostitelji najslabše moštvo lige, ki je doseglo šele 15. zmago v sezoni, Detroit pa bi se v primeru zmage na vrhu lige z 80 točkami izenačil z Buffalom. Šport pa je vnovič dokazal, da so takšna in drugačna preračunavanja nesmiselna.

Ključni igralec tekme je bil Šved Peter Forsberg, ki je v zadnji tretjini gostiteljem zagotovil vodstvo z 2:1 in jih s tem popeljal do druge zaporedne zmage v domači dvorani. Philadelphia je v Wachovia centru po vodstvu spominjala na dobre stare čase, se igrala z nasprotnikom in dosegla kar dva gola z igralcem manj na ledu ter enkrat izkoristila tudi številčno prednost.

Ob Forsbergu so za domače zadeli še P.J. Umberger, ki je bil uspešen dvakrat ter Mike Richards, Simon Gagne in Todd Fodoruk. Goste je v prvi tretjini v vodstvo popeljal Tomas Holmstroem.

Washington ostal brez vratarja

Iz Washingtona pa prihaja novica, da bo tamkajšnje moštvo moralo na naslednjih treh tekmah nastopiti brez vratarja Olafa Koelziga. Nemec si je na treningu poškodoval koleno in Washington zdaj čaka še težje telo v boju za uvrstitev v končnico tekmovanja.