Pujol zmanjšal zaostanek

Španec Isidre Esteve Pujol je zmagovalec pete etape relija Dakar od Quarzazateja do Tan Tana v Maroku v skupni dolžini 768 kilometrov. Slovenski voznik Miran Stanovnik je v cilj prispel kot 23.

Objavljeno
10. januar 2007 17.40
Miran Stanovnik
Ouarzazate - Španec Isidre Esteve Pujol (KTM) je zmagovalec pete etape relija Dakar od Quarzazateja do Tan Tana v Maroku v skupni dolžini 768 kilometrov. Pujol je za skoraj dve minuti ugnal rojaka Marca Como (KTM), tretji pa je bil Francoz Cyril Despres (KTM). Slovenski voznik Miran Stanovnik je v cilj prispel kot 23. z zaostankom skoraj 40 minut, tudi v skupni razvrstitvi pa je zdaj na 23. mestu. Za vodilnim Como zaostaja skoraj tri ure.

V konkurenci avtomobilistov je Volkswagen zadržal trojno vodstvo v skupni razvrstitvi. Najhitrejši je bil tokrat Španec Carlos Sainz (Volkswagen), ki je z drugo zmago na letošnjem reliju zadržal skupno vodstvo. Na drugo mesto se je danes pripeljal Francoz Stephane Peterhansel (Mitsubishi), ki je sicer v letih 2004 in 2005 slavil zmago med motociklisti. Tretji na cilju je bil voznik Volkswagna Giniel de Villiers iz Južnoafriške republike.

Tovornjakarji, kjer sodelujeta tudi Slovenca Janez Krivic in Darko Goriup, še niso prispeli v cilj, medtem ko je drugi slovenski motociklist Tomo Merhar odstopil že v torek zaradi zloma roke.

Reli se bo v četrtek nadaljeval z najdaljšo etapo letošnje trase, saj bo na sporedu 817 kilometrov dolga preizkušnja od Tan Tana do Zouerata, kjer bodo vozniki svoje moči merili na 394 kilometrov dolgi specialni preizkušnji.