Queiroz vztraja pri vpoklicu Ronalda

Portugalski nogometni selektor Carlos Queiroz vztraja pri vpoklicu poškodovanega zvezdnika Cristiana Ronalda za odločilni dodatni tekmi kvalifikacij za uvrstitev na SP 2010, čeprav v igralčevem klubu, madridskem Realu, temu ostro nasprotujejo.

Objavljeno
07. november 2009 14.33
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Lizbona - Portugalski nogometni selektor Carlos Queiroz vztraja pri vpoklicu poškodovanega zvezdnika Cristiana Ronalda za odločilni dodatni tekmi kvalifikacij za uvrstitev na SP 2010, čeprav v igralčevem klubu, madridskem Realu, temu ostro nasprotujejo.

"Nameravam poklicati tudi Cristiana Ronalda. Za nas je izjemno pomemben igralec in upam, da nam bo lahko pomagal, pa čeprav bi igral le nekaj minut, morda le na drugi tekmi," je dejal selektor Portugalske. Ob tem je dodal, da bodo Ronalda pregledali reprezentančni zdravniki, saj Queiroz ne zaupa Realovi zdravniški službi.

 

V španskem klubu menijo, da za popolno okrevanje po poškodbi gležnja Ronaldo ne bi smel igrati še dva tedna. Poškodoval se je konec septembra na tekmi lige prvakov, poškodba pa se je še poslabšala na reprezentančni tekmi 10. oktobra.

 

Queirozova napoved vpoklica Ronalda je že razburila "kraljevi" klub, ki vztraja, da nogometaša še dva tedna ne bo na zelenicah, torej bo moral izpustiti tudi tekmi z Bosno in Hercegovino 14. in 18. novembra. "Nemogoče je, da bi Ronaldo igral za Portugalsko," je dejal Realov trener Manuel Pellegrini. "Žal mi je za reprezentanco in igralca, toda že dolgo ni treniral in še vedno čuti bolečine."