Racmani brez moči v New Yorku

Hokejisti Vancouver Canucks so v domači dvorani po kazenskih strelih s 4:3 premagali Dallas Stars. Na drugi tekmi so bili New York Rangers prepričljivo s 3:0 boljši od Anaheim Ducks.

Objavljeno
12. oktober 2009 12.40
P. Z./STA
P. Z./STA
New York - V dvorani Madison Square Garden je Aleš Kotalik dosegel pomemben zadetek z igralcem več na ledu za vodstvo z 1:0, rezervni vratar Steve Valiquette pa je k zmagi Rangerjev prispeval 18 obramb. Hokejistom New Yorka, ki so po uvodnem porazu na gostovanju pri branilcih naslova Stanleyjevega pokala Pittsburgh Penguins iztržili še četrto zmago zapored, je tokrat do zmage pomagal tudi Sean Avery, ki je po poškodbi na pripravljalnem taboru zaigral prvič to sezono.

Valiquette je v drugi tretjini ustavil 11 strelov in si prislužil še četrti "shutout" v ligi NHL. Prvi gol na tekmi in v ligi NHL je dosegel Artem Anisimov po podaji Averyja. Končni izid je z zadetkom v prazna vrata zapečatil Dan Girardi slabi dve minuti pred koncem tekme.

V Vancouvru pa je bilo bolj napeto, saj je zmagovalca odločilo izvajanje kazenskih strelov. Srečnejši in natančnejši so bili tokrat domači Canucks, za katere sta zadela Kyle Wellwood in Ryan Kesler. Vratar Roberto Luongo je ubranil 33 strelov, odličen pa je bil tudi pri branjenju mreže med izvajanjem kazenskih strelov. Novinec v vrstah Dallasa Jamie Benn je gostom s svojim prvim zadetkom v ligi NHL 1:33 minute pred koncem rednega dela zagotovil podaljšek.