Racmani nadaljujejo zmagoviti niz

V severnoameriški hokejski ligi NHL je najboljše moštvo lige Anaheim v svoji 37. tekmi doseglo še 27. zmago, tokrat so morale Racmanom premoč priznati Zvezde iz Dallasa.

Objavljeno
21. december 2006 11.15
Anaheim - V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile v noči na četrtek na sporedu le tri tekme. Najboljše moštvo lige Anaheim je v svoji 37. tekmi doseglo še 27. zmago, tokrat so morale Racmanom premoč priznati Zvezde iz Dallasa. Detroit je po zaslugi Dominika Haška, ki je še 73. v karieri ohranil mrežo nedotaknjeno, visoko s 5:0 premagal Columbus, Nashville pa je v gosteh ugnal Chicago z 2:1.

Racmani so Zvezde nadigrali predvsem po zaslugi Jean-Sebastiena Giguera, ki je zaustavil 26 strelov, in Coreyja Perryja, ki je dosegel dva zadetka. Za Anaheim sta zadela še Chris Pronger in Scott Niedermayer, častni gol za Dallas pa je dosegel Stu Barnes.

Eden najboljših hokejskih vratarjev na svetu Dominik Hašek je petič v sezoni in 73. v karieri ostal nepremagan, s čimer je na večni lestvici najboljših vratarjev napredoval na deseto mesto. Rdeča krila so bila z dvema goloma Daniela Clearyja ter zadetki Kirka Maltbyja, Nicklasa Lidstroema in Jasona Williamsa boljša od Modrih jopičev. Cleary je v tej sezoni dosegel že 13 golov, kar je toliko kot v zadnjih dveh sezonah skupaj.

"Zavedamo se, da smo boljši. Če želiš biti med najboljšimi moštvi lige, si ne moreš privoščiti dveh zaporednih porazov proti moštvu kot je Columbus," je bil po visoki zmagi brez dlake na jeziku 41-letni češki vratar.

Srečanje v Chicagu so bolje začeli gostitelji, ki so proti Nashvillu z golom Martina Havlata povedli v 15. minuti prve tretjine. V drugem delu igre gledalci niso videli zadetkov, v zadnji tretjini pa je svoje mojstrstvo vnovič pokazal Paul Kariya, ki je dosegel dva zadetka in Plenilcem priigral 23. zmago v sezoni.

''Zame je bilo to težko leto, saj sem bil izredno neučinkovit. Končno mi je spet steklo,"
je bil z dosežkom zadovoljen Kariya.