Radmanovič: Pravzaprav mi ni spodrsnilo

Košarkarja NBA moštva Los Angeles Lakers Vladimirja Radmanoviča je zapekla vest in je svojim delodajalcem, soigralcem in navijačem priznal, da se ni poškodoval tako, kot je sprva uradno pojasnil.

Objavljeno
24. februar 2007 13.03
Zagret boj za žogo
Los Angeles - Košarkarja NBA moštva Los Angeles Lakers Vladimirja Radmanoviča je zapekla vest in je svojim delodajalcem, soigralcem in navijačem priznal, da se prejšnji teden med premorom za tekmo zvezd ni poškodoval tako, kot je sprva uradno pojasnil. Radmanovič je poškodbo rame staknil med deskanjem, čeprav je sprva trdil, da mu je med sprehodom spodrsnilo na ledu. Po ocenah zdravnikov bo srbski košarkar z igrišč odsoten dva meseca.

"Lagal sem o tem, kaj se je zgodilo. Ampak tega zdaj ne morem zadržati zase. Res mi je hudo, na cedilu sem pustil svoje soigralce in celotno klubsko organizacijo. Zato sem se odločil, da povem resnico, ne glede na posledice," je bil skesan soigralec Saše Vujačiča. Radmanovič se je osebno opravičil trenerju Philu Jacksonu in direktorju Mitchu Kupchaku.

Po prvotni verziji dogodkov naj bi Radmanoviču med sprehodom v znanem zimskošportnem središču Park City spodrsnilo na ledu, pri padcu pa si je poškodoval ramo. V resnici pa se je Radmanovič lotil deskanja, se prvič v življenju spustil po zasneženi strmini z desko na nogah in padel, posledice pa so bile hude. "Preden sem stopil na tisto desko, žal nisem pomislil, kaj vse se lahko zgodi in da lahko pod vprašaj spravim celo kariero," se je s pepelom posul 26-letni košarkar.

Vodstvo kluba se za zdaj še ni odločilo, ali bo Radmanoviča zaradi neodgovornega početja kaznovalo. Igralci imajo v pogodbi določilo, ki jim prepoveduje ukvarjanje z nevarnimi športi kot so dirkanje z motorji ali potapljanje. "Deskanje samo po sebi v pogodbi ni omenjeno, ampak zdi se mi, da nekako spada zraven," nad svojim varovancem ni bil najbolj navdušen Jackson. Radmanovič ima v Los Angelesu petletno pogodbo, vredno 30,2 milijona dolarjev.