Raikkonen: Nisem Schumacher

Moštvo Ferrarija se te dni zabava na smučanju v Dolomitih, bliža pa se tudi trenutek, ko se bo Kimi Raikkonen prvič preizkusil za volanom rdečega dirkalnika.

Objavljeno
10. januar 2007 14.00
Kimi Raikkonen
Ljubljana - Moštvo Ferrarija se te dni zabava na smučanju v Dolomitih, bliža pa se tudi trenutek, ko se bo Kimi Raikkonen prvič preizkusil za volanom rdečega dirkalnika. Z odhodom Michaela Schumacherja se v moštvu vsekakor obetajo spremembe. Za vlogo prvega dirkača se bosta finski dirkač in Felipe Massa še borila. Pred mesecem dni so v Maranellu obljubljali, da bo imel Kimi odslej drugačen pristop. Znano je namreč, da Raikkonen deluje zelo umirjeno pred sedmo silo, v popolnoma drugačni luči pa ga poznajo njegovi prijatelji, s katerimi zelo rad ponočuje in popiva. Na ta račun je od svojih dosedanjih delodajalcev že slišal veliko neprijetnih besed in tudi v Italiji je Kimi poudaril, da se ne misli spremeniti. Po njegovih besedah je bil za slabše rezultate kriv nezanesljiv dirkalnik.

''Moje privatno življenje z rezultati nima nič. Sicer pa se na različne očitke ne oziram preveč. Nisem Michael Schumacher in prepričan sem, da moštvo od mene tega tudi ne pričakuje. Sam delam na drugačen način,'' je povedal Raikkonen, ki ima v svoji karieri devet zmag.