Raje se zdravi zdaj kot v času končnic

Košarkar Jaka Lakovič plačuje davek za septembrsko evropsko prvenstvo -  po prihodu s Poljske se mu nizajo številne zdravstvene težave. Doslej je odigral le eno od petih Barceloninih tekem.

Objavljeno
26. oktober 2009 09.09
Tanja Volarič
Tanja Volarič
Ljubljana - Vrhunski športniki in trenerji natančno vedo, kolikšen ritem in napore telo povprečnega tekmovalca še zdrži, da si lahko vsaj delno osveži moči za naslednji izziv. Zato je bilo med septembrskim evropskim prvenstvom na Poljskem veliko takšnih, ki so občudujoče - pa tudi s strahom - spremljali nastope Jake Lakoviča in se spraševali, kdaj se mu bodo začeli poznati izredni napori. Zato ni čudno, da telesno sicer izjemno pripravljeni ljubljanski branilec od vrnitve v Barcelono skoraj ni ugledal parketa. Po težavah z gležnjem ga je uščipnilo še v hrbtu, po skoraj 14 dneh premora pa je njegovo vrnitev bržkone pričakovati prihodnji teden, potem ko ga je trener Xavi Pascual v soboto proti Joventutu že vrnil v zasedbo.

 

Najbolj iztrošeni člen slovenske izbrane vrste, ki je na EP v povprečju igral 37,2 minute, je zaigral le na uvodni tekmi španskega prvenstva in ob zmagi na gostovanju pri moštvu iz Santiaga de Compostela prispeval dve točki in asistenco, a telo ni zdržalo. »Trenirati sem začel kakšen teden po EP, in to z načetim gležnjem. Verjetno bi bilo bolje, da bi ga tedaj povsem pozdravil, vendar so v klubu menili, da je ustrezneje, če ga lažje razgibavam in z vadbo razbijam oteklino. Vsaka zgodba pa ima dve plati: verjetno je to res pomagalo gležnju, saj je ta bolj ali manj v redu, a ni bilo dobro za hrbet. Zaradi bolečine sem pač telo drugače obremenjeval in pred dvema tednoma me je v hrbtu krepko zategnilo,« pravi Lakovič, ki je konec prejšnjega tedna že opravil lažje treninge, vendar pravi, je bilo to še daleč od pravega ritma.

 

Več v ponedeljkovi tiskani izdaji Dela.