Rajgljevi glavni v boju za lovoriko in tudi za obstanek

Če bi sodili po uradnih izjavah pred jutrišnjim začetkom drugega dela košarkarske lige UPC Telemach, le eno moštvo resno računa na lovoriko prvaka – branilka naslova Union Olimpija.

Objavljeno
27. marec 2007 09.00
Ljubljana – Če bi sodili po uradnih izjavah pred jutrišnjim začetkom drugega dela košarkarske lige UPC Telemach, le eno moštvo resno računa na lovoriko prvaka – branilka naslova Union Olimpija. Vsi drugi so v svojih napovedih bolj diplomatski, tudi vodstvo Heliosa, ki je v tej sezoni dobil vse tri dvoboje s tivolskim tekmecem. Za večino pa je največja želja uvrstitev v ligo NLB, kjer bodo po srečnem sobotnem razpletu tudi v naslednji sezoni igrali trije slovenski klubi – novi državni prvak in še dve najuspešnejši ekipi 2. dela tekmovanja.

Ob množici zbranih na včerajšnji novinarski konferenci se je hudomušnim utrnila zanimiva misel. Tretjino prvoligašev bi lahko namreč zastopal kar Janez Rajgelj. Še vedno je prvi operativec Geoplina Slovana, v nedeljo bo prevzel direktorske naloge pri Unionu Olimpiji, ki je partnersko povezana s svojo »podružnico« Mislijo Postojnsko jamo, hkrati pa je tudi tarča zbadanja zaradi vloge »športnega direktorja v senci« pri Triglavu, ki je javno noče priznati. Zato pa je sprejel šegav ton zaradi dejstva, da bo za tivolsko funkcijo poprijel na »praznični« 1. april. »Takrat bom lahko obljubil marsikaj in nihče me ne bo mogel držati za besedo,« se je pošalil Rajgelj, ki bo imel od štirih želez dve v boju za lovoriko, dve pa se bosta ogorčeno borili za obstanek.

Več o tem v tiskanem Delu