Rangerjem mestni derbi

V severnoameriški hokejski ligi NHL so newyorški Rangerji po kazenskih strelih z 2:1 premagali mestne tekmece Otočane. Rangerji so na gol Otočanov sprožili kar 57 strelov, a dosegli le en zadetek.

Objavljeno
06. marec 2007 10.10
New York - V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na torek odigrali le eno srečanje, v katerem so newyorški Rangerji po kazenskih strelih z 2:1 premagali mestne tekmece Otočane. Rangerji so na gol Otočanov sprožili kar 57 strelov, a dosegli le en zadetek, zmago pa jim je z golom po izvajanju kazenskih strelov prinesel Matt Cullen.

Strelski izkupiček Rangerjev je svojevrsten rekord v ligi NHL. Njihovih 57 strelov in le en gol je največ strelov ob doseženem največ enem golu po več kot 50 letih. Toronto Maple Leafs so 9. oktobra 1955 na gol Chicaga sprožili 59 strelov in dosegli vsega en zadetek.

Šestinpetdeset obramb Ricka DiPietra pa je največ obramb katerega koli vratarja Otočanov v rednem delu lige. A DiPietro si ni želel rekorda, pač pa zmago nad Rangerji: "Moje delo je, da ubranim čim več strelov. Danes mi je to dobro uspevalo. A vedno je težko, kadar na koncu izgubiš."

Edini gol za Otočane je dobro minuto pred koncem prve tretjine dosegel Jason Blake, v rednem delu pa je gol za Rangerje dosegel Petr Prucha. V golu Rangerjev je Henrik Lundqvist ubranil 29 strelov.

"Naša želja je bila sprožiti kar največ strelov na gol. Večkrat kot streljaš, več golov lahko dosežeš. A tokrat nam to ni uspelo. Morda nam bo že na naslednji tekmi," je načrte Rangerjev razkril kapetan Jaromir Jagr.

Po drugi zaporedni zmagi Rangerjev po kazenskih strelih so se Newyorčani povzpeli na deseto mesto lestvice vzhodne konference, dve mesti in dve točki za Carolino, ki je trenutno na osmem mestu, ki še vodi v končnico. Sedmouvrščeno moštvo vzhoda New York Islanders ima tri točke več kot Carolina.