Ranieri novi trener Rome

Po dveh porazih na začetku italijanskega nogometnega prvenstva je vodstvo Rome odstavilo trenerja Luciana Spallettija. Njegovo mesto na klopi rimskega kluba je že prevzel Claudio Ranieri.

Objavljeno
01. september 2009 15.25
P. Z.
P. Z.
Rim - Luciano Spalletti se je poslovil, potem ko je Roma doživela dva poraza v Serie A. Claudio Ranieri, nekdanji trener Juventusa in Chelseaja, je bil najresnejši kandidat za njegovega naslednika. Roma je najprej izgubila z 2:3 proti Genoi, v nedeljo pa je doma klonila proti Juventusu z 1:3. Spalleti je odločitev sporočil sam, po srečanju s predsednikom kluba Rosellom Sensijem.

"Ponudil sem odstop in klub ga je sprejel," je povedal 50-letni Spalletti, ki je bil pri Romi od leta 2005 in je bil tvorec znanega sistema igre 4-2-3-1. Zaradi slabih rezultatov je bil tarča kritik navijačev Rome, ki so si zaželeli spremembe. Očitali so mu, da vodi prenaporne treninge, zaradi česar naj bi moštvo pogosto pestile poškodbe pomembnih igralcev. Spalletti je v prestolnico prišel leta 2005 iz Udineseja. Pred tem je vodil Empoli, Sampdorio, Venezio in Ancono. Z Romo je sicer imel pogodbo do leta 2011.

Ranieri je že v Rimu, kjer bo jutri podpisal dveletno pogodbo. Velja za precej manj napadalnega trenerja in stavi predvsem na disciplino. V Juventusu je ostal brez službe maja.

Roma je v prestopnem roku prodala Alberta Aquilanija v Liverpool, zvenečih okrepitev pa ni privabila.