Razočarani Murray razmišlja o »premoru«, Britanci že našli naslednika

Najboljši britanski tenisač ta čas Andy Murray po porazu v finalu OP Avstralije, kjer je moral premoč priznati Srbu Novaku Djokoviću, razmišlja o nekajmesečnem premoru od tenisa. Razočarana britanska javnost in tisk sta medtem že našla njegovega naslednika, kar naj bi že v bližnji prihodnosti postal 17-letni George Morgan.

Objavljeno
01. februar 2011 17.08
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si

London – Peti tenisač sveta Andy Murray resno razmišlja o tem, da bi si po nedavnem porazu v velikem finalu odprtega prvenstva Avstralije vzel nekaj mesecev »premora«. 23-letni Škot namreč v svoji karieri še nikoli ni osvojil turnirja za grand slam, kar ne pesti le njega, ampak tudi celotno britansko športno javnost, ki zahteva ponovitev uspeha Freda Perrya iz leta 1936, ko mu je uspelo osvojiti OP ZDA.

Po porazu proti le sedem dni mlajšemu Novaku Djokoviću je Murray sicer izjavil, da bo ta poraz lažje prebolel, kot tistega v pretekli sezoni, ko ga je v finalu OP Avstralije nadigral veliki Roger Federer. Murray je takrat namreč padel na kolena in pred zbranim občinstvom bridko zajokal.

»Seveda sem zelo razočaran, a me ta poraz ni prizadel tako zelo, kot tisti proti Federerju. Ne vem še točno, kaj me čaka v prihodnjih dneh, tednih. Morda bom za nekaj mesecev lopar položil v kot ali pa bom igral samo konec tedna. Resnično ne vem, vse je odvisno od mojega počutja,« razmišlja Murray.

Srečen tudi brez tenisa

Škot sicer teniške karavane v nobenem primeru ne namerava zapustiti za vedno, saj še vedno vidi precej možnosti za izboljšanje svoje igre. Zatrdil je namreč, da bo tudi v prihodnje trdo treniral in se tenisu resno posvečal še naprej. Kljub temu, pa je izpostavil tudi dejstvo, da je letos v svojem zasebnem življenju »srečen, kot še nikoli«.

Britanski ljubitelji tenisa so bili po njegovem porazu v finalu OP Avstralije izjemno razočarani, tudi otoški tisk se je v svojih člankih spraševal, ali bo Murrayju sploh kdaj uspelo osvojiti turnir za grand slam. V svojih izjavah pa so bili precej bolj korektni nekdanji teniški asi, kot so denimo Boris Becker, Tim Henman in John McEnroe, ki so prepričani, da bo slej ko prej Murrayju le uspelo osvojiti enega od štirih grand slamov.

Tisto, kar je verjetno najbolj zmotilo tudi samega Murrayja, pa je dejstvo, da so otoški mediji kljub temu, da bo letos dopolnil komaj 24 let pravzaprav že našli njegovega naslednika.

George Morgan - prihodnost britanskega tenisa?

Na Otoku namreč velike upe sedaj polagajo v 17-letnega Georga Morgana, ki naj bi že v bližnji prihodnosti prevzel status »najboljšega britanskega tenisača«. Mladi Morgan se je na mladinskem OP Avstralije prebil v polfinale, kjer ga je ugnal prvi nosilec turnirja Čeh Jiri Vesely. Je tudi prvi Britanec, ki mu je uspelo slaviti na t.i. Orange Bowlu, ki velja za neuradno mladinsko svetovno prvenstvo za mlade teniške igralce in igralke.

Čeprav je njegov stalni trener Mark Taylor, pa občasno opravi tudi nekaj treningov s slavnim Borisom Beckerjem, ki zadnjih nekaj mesecev sodeluje z britansko teniško zvezo.