Rdeča krila boljša od Plenilcev

V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na četrtek odigrali štiri tekme. Vodilno moštvo lige, Detroit, je vknjižilo novo zmago, tokrat so Rdeča krila na domačem ledu premagala Nashville s 4:2.

Objavljeno
15. marec 2007 10.46
Detroit - V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na četrtek odigrali štiri tekme. Vodilno moštvo lige, Detroit, je vknjižilo novo zmago, tokrat so Rdeča krila na domačem ledu premagala neposrednega tekmeca v boju za prvo mesto, Nashville, s 4:2. Za presenečenje je poskrbel Columbus, ki je po kazenskih strelih v gosteh premagal Anaheim s 5:4. Colorado je bil s 3:2 boljši od Calgaryja, Pittsburgh pa je s 3:0 ugnal New Jersey.

Detroit je ugnal Nashville brez poškodovanih Henrika Zetterberga, Todda Bertuzzija, Dana Clearyja, Johana Franzena, Tomasa Kopeckyja in Dannyja Markova, med tekmo pa se je poškodoval še Valtter Filppula. Zetterberg, ki ga pesti poškodba hrbta, upa, da se bo lahko na ledene ploskve vrnil do začetka končnice 11. aprila: "Nikoli prej še nisem imel takšne poškodbe, tako da ne morem reči, kako dolgo traja okrevanje." Tudi Nashville je nastopil v okrnjeni zasedbi, saj so zaradi poškodb manjkali Peter Forsberg, Martin Erat, Scott Hartnell, Scott Nichol in Steve Sullivan.

Za Rdeča krila, ki imajo na lestvici lige točko prednosti pred Plenilci, so zadeli dvakrat Jiri Hudler ter po enkrat Nicklas Lidstroem in Kirk Maltby, za Plenilce pa sta bila uspešna Aleksander Radulov in Jason Arnott. Novinec v NHL Hudler je na tretji tekmi zapored dosegel vsaj en gol in skupaj dve točki, saj je tako v nedeljo proti Bostonu kot v torek proti Nashvillu dosegel gol in podajo, pred tem pa še nikoli ni dosegel več kot ene točke.

Presenetili Modri jopiči

Presenečenje večera je zmaga Modrih jopičev nad Racmani, vodilno ekipo pacifiške skupine. Po rednem delu tekme je bil izid 4:4, v petih serijah kazenskih strelov pa je edini gol dosegel David Vyborny. Vratar Columbusa Fredrik Norrena je bil nad zmago navdušen: "Ne zgodi se velikokrat, da moštvo, ki prejme štiri zadetke, na koncu zmaga. Anaheim je eno najboljših moštev lige in izredno težko jih je premagati, še posebej na njihovem terenu. A igrali smo odlično."

V dvoboju vodilnih ekip atlantske skupine je drugouvrščeni Pittsburgh s 3:0 ugnal prvouvrščeni New Jersey. Za Pingvine so zadeli Jarkko Ruutu, Erik Christensen in Jordan Staal.

Srečanje med Coloradom in Calgaryjem pa je v korist Plaza v prvi minuti zadnje tretjine odločil Paul Stastny.