Rdeča krila Kraljem odpihnila krono

Tako kot košarkarji, tudi hokejisti lige NHL na silvestrski večer niso počivali. Na sporedu je bilo šest tekem, igral pa je tudi slovenski hokejist Anže Kopitar.

Objavljeno
01. januar 2007 13.47
Anže Kopitar spet zadeval
Los Angeles - Tako kot košarkarji v NBA, tudi hokejisti severnoameriške lige NHL na silvestrski večer niso počivali. Na sporedu je bilo šest tekem, igral pa je tudi slovenski hokejist Anže Kopitar, ki pa se v dresu ekipe Los Angeles Kings ni vpisal med strelce ali podajalce. Njegovo moštvo je moralo priznati premoč gostiteljem iz Detroita z 2:6. Minnesota je s 4:3 premagala Anaheim, Columbus Chicago s 3:1, Calgary pa Edmonton s 4:2. Dve ekipi sta izgubili doma, Dallas je z 2:4 klonil proti San Joseju, Carolina pa proti Philadelphii z 2:5.

Ekipa Detroit Red Wings je na domačem ledu s 6:2 ugnala Kralje iz Los Angelesa. Po eno podajo in en zadetek sta dosegla Pavel Dacjuk in Jason Williams, za že 12. zaporedno zmago nad Kralji pa so po zadetek prispevali še Tomas Holmstrom, Valtteri Filppula, Kris Draper in Mikael Samuelsson, Mathieu Schneider je dodal dve podaji, Dominik Hasek pa je ustavil 28 strelov. Oba gola za Kralje, slovenski hokejist Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce, je dosegel Aleksander Frolov.

V Minnesoti so Rački iz Anaheima občutili premoč gostiteljev s 4:3, bolj pa jih boli dejstvo, da so ostali brez odličnega igralca iz obrambnih vrst, saj si je Chris Pronger zlomil levo nogo, ko je skušal v prvi tretjini zaustaviti Marka Parrisha in bo tako z leda odsoten dalj časa. Pierre-Marc Bouchard je za zmagovalce zadel dvakrat, preostala zadetka sta prispevala Mark Parrish in Brian Rolston. Rački, sicer vodilna ekipa lige z 28 zmagami in 62 točkami, so morali priznati premoč na že tretji odigrani tekmi od zadnjih štirih. Za Anaheim sta zadela finski blisk Teemu Selanne, ki je na tokratni svoji že 1.000. tekmi NHL dosegel kar dva zadetka in podajo, ter Scott Niedermayer.

Columbus je doma s 3:1 premagal Chicago. Mož, ki je zapečatil usodo Blackhawksov, je bil proti koncu druge tretjine Manny Malhotra. Sicer sta za Modre jopiče zadela še Sergej Fedorov in Duvie Westcott, Columbus pa zdaj za tretje mesto v centralni diviziji za Chicagom zaostaja le še tri točke. Za poražence, ki so izgubili tri zadnje tekme od odigranih štirih, je edini gol prispeval Martin Lapointe.