Real Madrid se zanima za Lavriča

Ljubitelje nogometa je presenetila vest, da se za slovenskega nogometnega reprezentanta Klemena Lavriča zanima sloviti Real Madrid.

Objavljeno
25. januar 2007 15.50
Klemen Lavrič
Duisburg/Madrid - Slovenski nogometni reprezentant Klemen Lavrič je pred selitvijo v Španijo. Sodeč po poročanju španskega časnika Marca se zanj zanima sloviti Real Madrid, kar je potrdil tudi predsednik zdajšnjega Lavričevega kluba Duisburga Walter Hellmich.

Petindvajsetletni Slovenec naj bi sicer sprva okrepil rezervno ekipo "galaktikov" Castillo, kljub temu pa je bil Lavrič zelo presenečen ob informaciji, da se zanj zanima eden največjih klubov na svetu. "Je to šala?" je pred četrtkovim treningom za nemške medije dejal Trboveljčan.

Lavrič, ki je pred letom in pol iz dresdenskega Dynama prestopil v vrste nemškega drugoligaša Duisburga za milijon evrov, je tako pred odhodom v rezervno ekipo Reala, ki je trenutno na 17. mestu španske drugoligaške konkurence. V 21 krogih je zbrala 25 točk, kar je 19 manj od vodilnega Valladolida. Tudi sicer je preboj v prvo ligo praktično nemogoč, saj rezervne ekipe ne smejo igrati na isti tekmovalni ravni kot prva ekipa. Prav tako ne smejo sodelovati v pokalnem tekmovanju. Klub z uradnim imenom Real Madrid Castilla svoje tekme igra na stadionu Alfreda di Stefana, ki so ga slovesno odprli maja lani.

188 centimetrov visoki slovenski strelec, na katerega resno računa tudi novi selektor Slovenije Matjaž Kek, je nogomet začel igrati v domačem Rudarju iz Trbovelj, še kot mladenič pa je prestopil v velenjski Rudar. V tujini je najprej zaigral za splitski Hajduk, na Hrvaškem pa je oblekel še dres Interja iz Zaprešiča. Sledila je selitev v Nemčijo k drugoligašu Dynamu iz Dresdna. V sezoni 2004/05 je bil proglašen za drugega najboljšega igralca druge nemške lige, boljši je bil le zdajšnji nemški reprezentant Lukas Podolski. V tej sezoni je poskrbel tudi za gol leta, ko je na tekmi proti Rot-Weiss Essnu gol zabil s "škarjicami".

Nato je prestopil v zdajšnji klub Duisburg, ki pa bo očitno kmalu nekdanji. Španci so namreč odločeni, da Lavriča pripeljejo na Pirenejski polotok v naslednjih dneh. Tudi Hellmich je dejal, da bi se sicer zelo neradi odpovedali svojemu najboljšemu napadalcu, toda če bo cena prava, ga bodo kljub pogodbi, ki ga veže do leta 2008, pustili v špansko prestolnico. Real naj bi sprva Lavriča poslal v Castillo, toda če bo potrebno, ga bo trener prve Realove ekipe Italijan Fabio Capello vpoklical tudi za tekme najvišjega ranga. S tem bi Lavrič postal sploh prvi Slovenec v dresu najtrofejnejšega španskega kluba in najboljšega kluba 20. stoletja po izboru Mednarodne nogometne zveze (FIFA).