Real po poteh Barcelone, slovo Arsenala

Na Allianz Areni, kjer je Real Madrid branil prednost s prve tekme, je Bayern zmagal z 2:1 in si tako omogočil napredovanje. Po tej poti se bodo podali tudi Manchester United, PSV in Milan.

Objavljeno
08. marec 2007 00.20
Oliver Kahn
München - V sredinih povratnih tekmah osmine finala nogometne lige prvakov so bile na sporedu še štiri tekme. Na Allianz Areni, kjer je Real Madrid branil prednost s prve tekme (3:2), je Bayern zmagal z 2:1. Arsenal se od napredovanja poslavlja, Manchester United pa z nocojšnjo zmago napreduje. Tekmo med Milanom in Celticom je odločil podaljšek, edini gol je v 93. minuti zabil Kaka in tako Milanu priboril zmago ter napredovanje.

Roy Makaay, nizozemski napadalec v majici nemškega nogometnega velikana Bayerna iz Münchna, je v današnjem povratnem obračunu osmine finala s španskim Realom iz Madrida dosegel najhitrejši gol v zgodovini evropske lige prvakov. Nizozemec je španskega vratarja Ikerja Casillasa ukanil po 10 sekundah, dosedanji rekorder pa je bil Brazilec v majici angleškega Arsenala Gilberto, ki je leta 2002 v dvoboju z nizozemskim PSV iz Eindhovna zadetek dosegel po 20 sekundah.

Iz nadaljnjega tekmovanja se je poslovil angleški Arsenal, ki je po porazu z nizozemskim PSV iz Eindohovna z 0:1 v današnjem domačem obračunu igral neodločeno 1:1 (0:0). Strelec obeh zadetkov je bil brazilski branilec v nizozemskem moštvu Alex. Najprej je zadel lastno mrežo v 58. minuti, nato pa dosegel še gol odrešitve v 83. minuti.

Manchester United je z golom Šveda Henrika Larssona v 72. minuti premagal francoski Lille z 1:0 (0:0) in se s skupnim izidom 2:0 uvrstil v polfinale, italijanski Milan pa je šele v podaljšku ugnal škotski Celtic z 1:0, potem ko se je tekma v rednem delu končala brez zadetkov. Strelec zmagovitega gola je bil Brazilec Kaka v tretji minuti podaljška.

V četrtfinale so se uvrstili angleški Liverpool, Chelsea in Manchester United, italijanska Roma in Milan, španska Valencia, nemški Bayern in nizozemski PSV Eindhoven. Žreb četrtfinala in polfinala najbolj imenitnega evropskega nogometnega pokala bo v petek, 9. marca, ob 12. uri v Atenah.

Izidi sredinih tekem nogometne lige prvakov:

Bayern – Real Madrid 2:1
Arsenal – PSV 1:1
Manchester United – Lille 1:0
Milan – Celtic 1:0

Izidi torkovih tekem:

Lyon - Roma 0:2
Liverpool - Barcelona 0:1
Valencia - Inter 0:0
Chelsea - Porto 2:1