Real v München z varljivo prednostjo

V sinočnjih prvih tekmah osmine finala nogometne lige prvakov so navijači največ golov videli v Madridu, kjer sta se pomerila velika tekmeca Real in Bayern.

Objavljeno
21. februar 2007 09.54
Liga pravkov VB Celtic Milan
Madrid – V sinočnjih prvih tekmah osmine finala nogometne lige prvakov so navijači največ golov videli v Madridu, kjer sta se pomerila velika tekmeca Real in Bayern. Minimalno prednost pred povratno tekmo so si priigrali nekdanji »galaktiki«, ki so zmagali s 3:2. Potem ko sta že v prvem polčasu za gostitelje zadela Raul dvakrat in Ruud van Nistelrooy ter Lucio za Bavarce, je končni izid tik pred zaključkom z mojstrskim golom postavil Marc van Bommel, pred leti igralec Barcelone. Potem ko so se Španci ob lepi prednosti v drugem polčasu povsem povlekli v obrambo in jih je nekajkrat čudežno rešil tudi vratar Iker Casillas, zdaj Bayernu doma za napredovanje zadoščata že zmagi z 1:0 ali 2:1.

Španski mediji so v primeru Realovega slovesa napovedali celo nove predsedniške volitve v klubu, v vsakem primeru pa slovo nepriljubljenega trenerja Fabia Capella; do konca sezone naj bi ga nasledil nekdanji igralec Reala Michel, poleti pa naj bi trener postal Nemec Bernd Schuster, ki letos blesti na klopi Getafeja.

Četrtfinalist je praktično že postal Manchester United, ki je z golom Ryana Giggsa s prostega strela zmagal v Lillu, po porazu Arsenala v Eindhovnu pa bo 7. marca najbolj zanimivo v Londonu. Rezultati prvih tekem: Real M. : Bayern 3:2 (Raul 2, van Nistelrooy; Lucio, van Bommel), Celtic : Milan 0:0, PSV : Arsenal 1:0 (Mendez), Lille : Manchester U. 0:1 (Giggs).

Spored nocojšnjih tekem:

20.45 Porto - Chelsea
20.45 Roma - Olympique Lyon
20.45 Barcelona - Liverpool
20.45 Inter Milano - Valencia