Real znova v lovu na Riberyja

Potem ko je že kazalo, da je nemški nogometni klub Bayern odbil vse napade Real Madrida v prizadevanjih, da mu izmakne francoskega reprezentanta Francka Riberyja, so Španci odprli novo ofenzivo.

Objavljeno
28. avgust 2009 13.41
Madrid - Španski časniki navajajo, da bo Real Madrid znova poskušal zvabiti francoskega zvezdnika Francka Riberyja, ki je nezadovoljen s svojim statusom pri Bayernu iz Münchna. Prestop nizozemskega napadalca Arjena Robbena na Bavarsko naj bi znova omogočil začetek pogajanj, ki so bila prekinjena, ko so Nemci zavrnili 80 milijonov evrov odškodnine za Riberyja.

Španski dnevnik Marca piše, da je dogovor o prodaji Nizozemca za 25 milijonov evrov znova otoplil odnose na relaciji Madrid-München. Konkurenčni AS pa navaja, da se bo predsednik Reala Florentino Perez še nocoj o tem pogovarjal s kolegom Karl-Heinzom Rummeniggejem.

Real je sicer po prihodu Xabija Alonsa iz Liverpoola sporočil, da je končal z nakupi pred sezono. AS ugotavlja, da je Bayern pripravljen Riberyja izpustiti poleti 2010 za 20 milijonov evrov. Vendar je Perez neučakan in naj bi ponudil precej višjo vsoto in dodal nizozemskega vezista Rafaela van der Vaarta, da bi Riberyja dobil takoj, t. j. še pred 31. avgustom, ko se izteče prestopni rok.

Perez je sicer poleti zapravil že več kot 250 milijonov evrov za igralce, kot so Kaka, Cristiano ronaldo, Karim Benzema in Xabi Alonso. Špansko prvenstvo se bo začelo jutri. Real bo gostil Deportivo, Barcelona pa v ponedeljek Sporting iz Gijona. Lani je Barca osvojila vse lovorike v Španiji, Real pa ji želi čim prej vzeti primat. Katalonci so se okrepili z Zlatanom Ibrahimovićem in nazadnje še z Dmitrom Čigrinskim iz Šahtarja. Camp Nou je zapustil najboljši strelec primere division Samuel Eto'o.