Realovci podprli odločitev Sneijderja

Navijači Real Madrida so stopili v bran nizozemskemu nogometnemu reprezentantu Wesleyju Sneijderju, ki se je odločil, da ne bo zapustil Španije in je zavrnil ponudbo italijanskega Interja.

Objavljeno
26. avgust 2009 14.05
P. Z.
P. Z.
Madrid - V spletni anketi športnega časnika AS je kar 84 odstotkov od 47.163 glasujočih bralcev menilo, da bi bilo najbolje, če bi Wesley Sneijder ostal na štadionu Santiago Bernabeu. Realov direktor Jorge Valdano si že vso poletje prizadeva, da bi se znebil zveznega igralca, s čimer bi sprostil mesto za nove nakupe. V torek se je zdelo, da bo Sneijder odšel v Milano, v zadnjem trenutku pa si je premislil.

Po poročanju španskih medijev se za Sneijderja zanima še en madridski klub Atletico, ki si je včeraj zagotovil mesto v ligi prvakov. 25-letni Sneijder je prišel v Real leta 2007 iz Ajaxa za 27 milijonov evrov. Tako je z igrami opozoril nase in že v prvi sezoni osvojil naslov španskega prvaka. Zaradi pogostih poškodb pa je za njim slaba sezona.

Težava ob prestopu v Inter naj bi bila igralčeva plača, ki naj bi znašala "le" 3,5 milijona evrov na sezono.Sneijder se je po dveh sezonah pri španskem velikanu znašel na stranskem tiru, saj sta klub okrepila Cristiano Ronaldo in Kaka . Toda Nizozemec je kljub temu, da sta se kluba že dogovorila o vseh podrobnostih in da so mu v madridskem klubu dali jasno vedeti, da zanj v prihodnje ne bo prostora, zavrnil možnost odhoda v Italijo. Pri Realu so mu celo že izpraznili omarico v garderobi.

Po drugi strani pa Inter nujno potrebuje novega vezista in je Realu ponudil 15 milijonov za Sneijderja, kar je bilo dovolj, da so Španci prižgali zeleno luč.