Rekordna sponzorska pogodba za Liverpool

Angleški nogometni klub Liverpool bo imel od naslednje sezone novega glavnega sponzorja. Na dresih slavnega kluba po 17 letih ne bo več Carlsberga, ampak se bo reklamirala banka Standard Chartered Bank.

Objavljeno
14. september 2009 13.10
P. Z./STA
P. Z./STA
Liverpool - Z omenjeno banko je vodstvo petkratnih evropskih prvakov podpisalo štiriletno pogodbo. Sodelovanje naj bi banko stalo 80 milijonov funtov, kar je za Liverpool rekordna vsota.

"Partnerstvo je skupaj pripeljalo dve uspešni podjetji, ki želita postati še uspešnejši. Mislim, da je podpis pogodbe pokazatelj napredka našega kluba v zadnjih letih. Še nikoli v zgodovini klub od sponzorja ni dobil tako velikega denarja," si roke mane finančni direktor kluba Christian Purslow.

Pogodba bo začela veljati prihodnjega julija in bo trajala do konca sezone 2013-2014. Svež denar bo dobrodošel za načrte trenerja Rafe Beniteza, ki je zaradi velikih dolgov pred to sezono ostal brez zvenečih okrepitev. Španec se je znašel na različnih bregovih z lastnikoma Tomom Hicksom in Georgeom Gillettom glede politike nakupovanja igralcev.

Liverpool, ki se ponaša z rekordnimi 18 naslovi angleškega prvaka, čaka na nov naslov že od leta 1990. Po petih kolih nove sezone ima tri zmage in dva poraza.