Ribery bo počival vsaj mesec dni

Franck Ribery (Bayern München) bo zaradi kronične poškodbe kolena še vsaj mesec dni odsoten z igrišč. Novica je slaba tudi za francosko izbrano vrsto, ki nanj ne bo mogla računati v tekmah dodatnih kvalifikacij za SP 2010.

Objavljeno
22. oktober 2009 16.39
Ma.B./STA
Ma.B./STA
München - Ribery je nazadnje igral na tekmi s Kölnom v nemški bundesligi. Zaradi težav s kolenom je zamudil začetek sezone, zdaj pa se mu obeta še daljši počitek.

"Odločili smo se, da damo Riberyju priložnost za res popolno ozdravitev. To pa lahko traja tudi mesec dni," je Bayernov trener Louis van Gaal po tekmi lige prvakov z Bordeauxom pojasnil neprijetno novico o okrevanju po poškodbi vezi desnega kolena. Po najbolj optimističnem scenariju bo Francoz spet nared šele za tekmo z Bayerjem iz Leverkusna 22. novembra.

Ribery bo tako manjkal ne le na pomembnih tekmah Bayerna v bundesligi in ligi prvakov (Stuttgart, Schalke, Bordeaux), temveč tudi na reprezentančni ravni. Francozi bodo morali brez njega v dodatne kvalifikacije za SP 2010 v JAR, kjer jih 14. in 18. novembra čakajo Irci.