Ribery ostaja na Bavarskem

Nemški nogometni prvoligaš Bayern je odločno zavrnil govorice, da je francoski zvezdnik Franck Ribery podpisal predpogodbo s španskim Real Madridom, v katerega naj bi prestopil po koncu te sezone.

Objavljeno
02. september 2009 14.59
Franck Ribery
P. Z./STA
P. Z./STA
München - Francoski nogometaš Franck Ribery je bil vroča zgodba poletnega prestopnega roka v Evropi. Mnogi so ga že videli pri velikih zapravljivcih iz madridskega Reala, a so pri bavarskem Bayernu trmasto zavračali ponudbe, tudi zadnjo za 80 milijonov evrov. Bayernov kreativec bo na Allianz Areni ostal do konca pogodbe leta 2011, je prepričan predsednik kluba Karl-Heinz Rummenigge.

V Bayernu nezadovoljni francoski nogometaš naj bi se, potem ko je njegov prestop v Real padel v vodo, že pripravljal na selitev v Španijo po koncu sezone. Španski mediji so se o tej temi na široko razpisali, vse skupaj pa je Rummenigge odločno zanikal. "Nobenega namena nimamo, da bi Francka v naslednji sezoni prodali v Madrid," je dejal Rummenigge v pogovoru za münchenski časnik Abendzeitung. Predsednik bavarskega velikana je tudi pojasnil, da so bila poletna prizadevanja Madridčanov zaman. "Pogajanja nam nikoli niso ušla iz rok. Nihče ni verjel, da mislimo resno, vsi so menili, da le dvigujemo ceno. Zdaj smo pokazali, da znamo držati besedo."

Odnosi med kluboma kljub neizpolnjeni Realovi želji niso slabi. Nenazadnje so Bavarci tik pred koncem prestopnega roka kupili Nizozemca Arjena Robbena, njegov prestop pa je bil zadetek v črno, saj je že na prvi tekmi za nove delodajalce zabil dva gola državnim prvakom iz Wolfsburga in Bayern potegnil iz krize. Prav naveza Ribery-Robben se je izkazala za "smrtonosno" kombinacijo.

Predsednik kluba z Allianz Arene pa je poudaril še pomemben podatek - za zadnjo okrepitev so približno 25 milijonov evrov namenili iz lastnih sredstev, brez bančnih posojil ali zadolževanja. "Smo zelo resen in trden klub in odličnega finančnega zdravja. Na denarnem področju nam gre dobro kot še nikoli!"

To pa Riberyja očitno ne zanima preveč, pa četudi so mu občutno zvišali plačo, da bi ga osrečili. Muhasti zvezdnik še vedno izjavlja, da želi igrati za Real, vse bolj nezadovoljen pa je tudi s trenerjem Luisom van Gaalom.