Rijkaard ostaja pri Barceloni

Nizozemec Frank Rijkaard bo tudi v naslednji sezoni trener španskega nogometnega velikana FC Barcelone. Rijkaard ima z Barcelono sklenjeno pogodbo do leta 2009.

Objavljeno
18. februar 2007 16.48
Frank Rijkaard je Barcelono znova pripeljal na vrh Evrope
Barcelona - Nizozemec Frank Rijkaard bo tudi v naslednji sezoni trener španskega nogometnega velikana FC Barcelone. "Pri Barci sem srečen. Čast je, da lahko delam za ta kolektiv in nikogar, ki računa name, ne bom pustil na cedilu," so španski mediji v nedeljo citirali Rijkaarda in demantirali špekulacije, da bo Nizozemec po koncu sezone zapustil katalonski klub.

Rijkaard ima z Barcelono sklenjeno pogodbo do leta 2009, hkrati pa ima v pogodbi tudi člen, ki mu pod določenimi pogoji omogoča, da jo prekine predčasno. Morda so tudi zaradi tega španski mediji v zadnjih tednih večkrat pisali, da bo Nizozemec zapustil ekipo. Vnovič pa so se govorice in novice močno razvile po zadnjem zapletu s Kameruncem Samuelom Eto'ojem, ki pred tednom dni v končnici tekme z Racingom iz Santandra ni želel vstopiti na igrišče kot menjava, trenerja pa je nato označil še za "slabega človeka".

Rijkaard je v skladu z njegovim načinom dela vse skupaj prezrl in se odpovedal kazni za nogometaša. Po drugi strani pa je res, da Eto'o v nedeljo ni odpotoval na prvenstveni derbi z Valencio. Po trenerjevih izjavah naj bi Kamerunec sam zaprosil, da mu na tekmo ni treba, saj želi pred tem spet pridobiti ustrezno kondicijo, ki mu manjka po daljšem prisilnem počitku zaradi poškodbe meniskusa.