Rizvić v neznano, E. Lorbek k Romi

Hasan Rizvić je v nedeljo napovedal, da je proti Heliosu odigral zadnjo tekmo za Union Olimpijo in da prekinja pogodbo. Erazem Lorbek pa ima prepoved igranja v italijanskem prvenstvu.

Objavljeno
28. februar 2007 08.00
Hasan Rizvić se je dobro boril
Ljubljana – Za razliko od njegovih delodajalcev, ki so mu dolge mesece obljubljali plačilo, je Hasan Rizvić ostal mož beseda. Potem ko je v nedeljo napovedal, da je proti Heliosu odigral zadnjo tekmo za Union Olimpijo, je sicer še počakal, da se je njegov menedžer Enes Trnovčević sestal s klubskimi veljaki, po prostem dnevu pa ga včeraj že ni bilo na dopoldanski trening. Klubsko upravo je hkrati obvestil, da prekinja pogodbo. Zdaj je ostalo odprto le vprašanje, če bo 23-letni in 210 cm visoki slovenski reprezentant, rojen v Zenici, uresničil tudi zadnje dejanje scenarija in okrepil sarajevsko Bosno.

»Gre za enostransko prekinitev sodelovanja. Z njegovim zastopnikom smo se poskušali uskladiti, vendar je Hasan ostal neomajen. Vem, da mu klub dolguje denar in da tudi njegova pogodba vključuje določilo, da je prost, če tri mesece ne prejme plačila. Vendar bi po svoje pričakoval, da bo pred uveljavitvijo svojih pravic ubral drugačno pot, saj se klubu končno nasmiha finančna ozdravitev,« je včeraj pojasnil Olimpijin direktor Matjaž Tavčar in se navzlic Rizvićevi ostri potezi ognil razmišljanju, da je zgodba zares končana.

Kot morebitna okrepitev Uniona Olimpije se je nekaj časa »ponujal« Erazem Lorbek, ki je pred dnevi izvedel, da ne sme igrati v italijanskem prvenstvu, saj ga je Benetton registriral kot 19. košarkarja moštva in s tem kršil pravila lige; vsak klub ima lahko namreč le 18 mož. Vse skupaj je pa bila bolj pobožna želja kot realna možnost, kar se je potrdilo včeraj. Najstarejši od treh nadarjenih bratov Lorbkov je včeraj podpisal pogodbo do konca sezone z Romo in bo v tem času branil njene barve v DP.

Več o tem si preberite v tiskanem Delu