Roberto Carlos bi v Realu igral zastonj

Nekdanji član »galatkične« zasedbe Real Madrida, odlični brazilski bočni branilec Roberto Carlos, si pri 36 letih tako močno želi nazaj v špansko prestolnico, da je za Real pripravljen igrati kar zastonj.

Objavljeno
07. oktober 2009 17.44
Roberto Carlos
P. Z.
P. Z.
Madrid - Roberto Carlos, ki je v dresu kraljevskega kluba odigral 475 tekem med letoma 1996 in 2007 in s svojo močno desnico dosegel 62 golov, je za španski športni dnevnik AS izjavil, da se je odločil, da bo decembra zapustil turški klub Fenerbahče.

»Realu sem na voljo za šest mesecev brez plačila,« je izjavil 36-letni nekdanji brazilski reprezentant: »Če se bom izkazal, kdo ve, morda si bom prislužil pogodbo še za kakšno sezono.«

Na vprašanje, ali zares razmišlja o volunterskem delu pri bogataših iz Madrida, kjer Cristiano Ronaldo in Kaka igrata za astronomske vsote, je povsem resno dejal: »Seveda. to je moja želja. V Madridu sem preživel nekaj čudovitih let. Tam sem osvojil vse in ga imam za svoj dom.«

Nizki in hitri Roberto Carlos je osvojil štiri naslove španskega prvaka in trikrat ligo prvakov. Če se mu ne bo uspelo vrniti kot igralcu, bi rad postal trener mlajših selekcij.