Roberto Carlos odhaja

Španski nogometni velikan Real Madrid bo po koncu sezone najverjetneje ostal brez enega svojih najvidnejših igralcev v zadnjem desetletju, Brazilca Roberta Carlosa.

Objavljeno
09. marec 2007 14.51
Roberto Carlos med treningom
Madrid - Španski nogometni velikan Real Madrid bo po koncu sezone najverjetneje ostal brez enega svojih najvidnejših igralcev v zadnjem desetletju, Brazilca Roberta Carlosa. Slednji je namreč v pogovoru za današnjo izdajo španskega časnika Marca dejal, da bo po sezoni zapustil vrste Reala, katerega član je že od sezone 1996/97. Štiriintridesetletni branilec je dodal, da bo o tem kmalu uradno obvestil tudi vodstvo Reala.

Devetkratni evropski klubski prvak Real je sredi tedna izpadel iz lige prvakov, izločil ga je nemški Bayern München, ob tem pa je ekipa iz španske prestolnice na četrtem mestu domačega prvenstva, šest točk za vodilno Sevillo. Tako se Realu in Robertu Carlosu obeta že četrta sezona zapored brez osvojene lovorike, kar je Brazilca prisililo k iskanju novih izzivov - pa čeprav je novembra podpisal pogodbo do leta 2008 z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

"Napočil je trenutek za moje slovo od Reala Madrida. Po koncu sezone bom odšel in ne bom podaljšal pogodbe. Menim, da je pravi čas, da gre klub novim projektom naproti," je dejal Roberto Carlos, ki bi kaj lahko kariero nadaljeval v domovini: "Še vedno ne vem, ali bom ostal v Evropi. Mogoče bi moral v Brazilijo, saj bi bil tako bližje svoji družini. Vesel sem, ker sem veliko napravil za Real in ker je Real poskrbel zame. Vedno mu bom hvaležen. Toda pride čas, ko moraš končati določeno stvar in jaz bom pač končal moje igranje za Real. Po treh letih, v katerih nismo osvojili ničesar, sem moral sprejeti določene odločitve in odhod iz Madrida je še najboljša možna poteza. Mlajši igralci morajo dobiti priložnost, da zasedejo moje mesto na igrišču."

Brazilski branilec je sicer s kraljevim klubom osvojil tri naslove v ligi prvakov. Najboljši je bil leta 1998, 2000 in 2002.