Rocca predčasno končuje sezono

Italijanski smučar Giorgio Rocca, dobitnik malega kristalnega globusa v slalomu v lanski sezoni, bo zaradi čedalje večjih težav s poškodbo kolena predčasno končal sezono.

Objavljeno
17. februar 2007 19.38
Aare - Italijanski smučar Giorgio Rocca, dobitnik malega kristalnega globusa v slalomu v lanski sezoni, bo zaradi čedalje večjih težav s poškodbo kolena snežne strmine zamenjal z bolnišničnim vzdušjem. Rocco bodo operirali že naslednji teden, s čimer je seveda zanj konec letošnje sezone.

Italijanski slalomski šampion je nastopil na današnjem slalomu na svetovnem prvenstvu v švedskem Aareju, a je že na prvi progi storil veliko napako, potem ko je prevozil le nekaj vrat. Ciljno ravnino je nato prevozil z več kot 18 sekundami zaostanka, v drugi vožnji pa se ni pojavil na startu. Italijan ni končal niti lanskega olimpijskega slaloma na domačih tleh, le da ga takrat poškodba ni ovirala. "Po nekaj prevoženih vratih koleno preprosto ni zdržalo in me je vrglo iz smeri," pa je Rocca neposredno po tekmi razložil, zakaj je do napake prišlo na današnjem slalomu.

"Povsem sem razočaran z letošnjo sezono. Želel sem ostati številka ena v slalomu in na svetovnem prvenstvu sem si prav tako želel doseči dober rezultat, a se je zdaj vse obrnilo na glavo. Želje bom moral zdaj prestaviti in se osredotočiti na operacijo," je le nekaj ur po končanem slalomu za svetovno prvenstvo še dejal Rocca, ki po lanskem fenomenalnem začetku sezone, ko je zmagal kar na uvodnih petih slalomih za svetovni pokal, ni več okusil slasti zmage.