Roddick zbolel po najboljši potezi v karieri

Ameriški tenisač Andy Roddick se je v velikem finalu ATP turnirja v Memphisu precej namučil s Kanadčanom Milošem Raonićem (7-6 (9-7) 6-7 (11-13) 7-5), a na koncu le slavil že 30. turnirsko zmago v svoji karieri. Roddick je v finalu navdušil tudi z izjemno potezo, ki mu je prinesla zmago, a le dan za tem obležal v bolniški postelji.

Objavljeno
22. februar 2011 16.43
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Andy Roddick tako niti ni dobil priložnosti, da bi dostojno proslavil jubilejni 30. turnir, ki mu ga je uspelo osvojiti  v svoji bogati karieri. Američan se je moral za končno slavje na turnirju v Memphisu pomeriti z mladim Kanadčanom Milošem Raonićem, ki ga tako kot Roddicka, odlikuje predvsem odličen servis udarec.

Finalni obračun je bil izjemno dramatičen, Roddick pa je do zmage prišel v velikem slogu, saj se je za zadnjo točko vrgel na igralno površino in zadel še zadnji winner, ki mu je prinesel tako željeno zmago, navudšeni pa so bili tudi številni ljubitelji tenisa.

»To je bila zagotovo najboljša poteza v moji karieri. Mislil sem, da nimam pravih možnosti, da mi uspe ta udarec, a ko sem dvignil glavo in slišal rjovenje občinstva, sem vedel, da mi je vendarle uspelo,« se je še včeraj smejalo Roddicku, ki pa je moral danes zaradi nenadne bolezni odpovedati nastop na ATP Delray Beach turnirju. Prav tu je Roddick leta 2000 tudi pričel svojo profesionalno kariero, lokacija pa je le nekaj deset minut vožnje oddaljena od njegova doma v otroštvu.

»Ko sem se zbudil, sem imel občutek kot da me je zbil avtobus. To je res neprimeren trenutek za bolezen, a iskreno povedano, sem prešibek, da bi lahko odšel na igrišče in odigral tako kot znam,« je pojasnil Američan, ki se je že odpravil na krajši počitek. »Sem zelo razočaran. Dolgo sem čakal, da bom ponovno lahko igral tu, čakajo pa me tudi pomembni nastopi v Davisovem pokalu in Palm Springsu. Bolezen me je res napadla v napačnem trenutku.«

Roddickova poteza v finalu ATP turnirja v Memphisu