Rodičeva le za nekaj centimetrov zgrešila kolajno

Slovenska atletinja Snežana Rodič je na evropskem prvenstvu v Parizu v troskoku osvojila četrto mesto z osebnim rekordom 14,35 metra, za bronasto odličje pa so ji zmanjkali vsega štirje centimetri. Zmagala je Italijanka Simona La Mantia pred Rusinjo Olesjo Zabarovo in Slovakinjo Dano Veldakovo.

Objavljeno
05. marec 2011 17.12
D. O, delo.si
D. O, delo.si
Pariz - Koprčanka je sijajno začela tekmovanje in s 14,34 metra že v prvi seriji povedla z osebnim rekordom. Za njo je zaostala tudi lanska evropska podprvakinja na prostem La Mantia (14,17 m). Slovenska reprezentantka je v drugi seriji skočila 14,24 m, prehiteli pa sta jo La Mantia (14,60 m) in Veldakova, bronasta na prejšnjem dvoranskem EP (14,39 m).

Rusinja Zabara je začela tretjo serijo s 14,45 m ter s tem Rodičevo, ki je sicer za centimeter popravila osebni rekord (14,35 m), potisnila na četrto mesto. Rodičeva je v četrti in šesti seriji prestopila, v peti pa so ji namerili 14,27 m. Kot poroča STA, je po tretji seriji vrstni red na vrhu ostal nespremenjen.

»Popolnoma ponesrečen doskok me je stal medalje, tam sem puščala 15 do 20 centimetrov. Pri doskoku napako delam že od mladosti, ko so me naučili skakati, in mi je ne uspe popraviti. Če bi mi kdo na začetku tekme rekel, da bom četrta, bi bila vesela. Potrudila sem se, žal pa ni bilo sreče in sem za bronom zaostala za štiri centimetre. Upam, da bom na naslednji tekmi vendarle osvojila medaljo,« je bila kljub svojemu najboljšemu izidu na velikih tekmovanjih v solzah Rodičeva.

Lani je 31. julija na 20. EP na prostem v Barceloni zasedla šesto mesto (14,32 m), šesta pa je bila tudi na dvoranskem EP pred dvema letoma v Torinu. Dve deveti mesti je osvojila na dvoranskih SP, leta 2005 v Madridu in leta 2010 v Dohi. Lani je bila na prestižni diamantni ligi četrta v Londonu 14. avgusta (14,25 m) in peta (14,16 m) 27. avgusta v Bruslju.

Nina Kolarič (Ptuj) je v kvalifikacijah drugega dne EP v skoku v daljino izpadla z 18. izidom med 20 uvrščenimi. Sara Strajnar (Mass) in Nina Kovačič (Postojna) sta bili v prvem krogu na 60 m v svojih skupinah zadnji, šesti; obe sta tekli 7,49 sekunde in delili 21. mesto med 25 tekmovalkami. Kot še piše STA, so se stem končali slovenski nastopi na tem prvenstvu.