Rok Benkovič vrgel rokavico vodilnim asom

Pogled na vrstni red, ki ga je po kvalifikacijah za današnjo uvodno tekmo smučarskih skakalcev za svetovni pokal na veliki napravi Titlis (po)nudil semafor rezultatov, je bil zares čudovit.

Objavljeno
16. december 2006 01.35
Rok Benkovič
Engelberg – Pogled na vrstni red, ki ga je po kvalifikacijah za današnjo uvodno tekmo smučarskih skakalcev za svetovni pokal na veliki napravi Titlis (po)nudil semafor rezultatov, je bil zares čudovit. Ob številki ena sta bila namreč izpisana ime in priimek slovenskega reprezentanta Roka Benkoviča, čigar izvrsten skok (128,5 m) so si lahko včeraj še maloštevilni –gledalci natančno ogledali v posnetku na velikem zaslonu ob vznožju največje švicarske skakalnice, na katerem so ga predvajali vedno znova.

Od našega poročevalca

»Samo še na kontrolo kombinezona skočim, potem pa se oglasim pri vas,« je na prošnjo za izjavo podpisanemu odvrnil Benkovič in dobrih pet minut pozneje izpolnil obljubo. Ko se je vrnil v tako imenovano mešano cono, je ocenil, da je bil njegov nastop čisto v redu, čeprav še ne optimalen. »Veseli me, da se je začelo tudi pri meni počasi premikati na bolje, kar sem že v sredo in četrtek zadovoljno ugotavljal na treningu v Einsiedelnu. Uspešne skoke od tam sem hotel prenesti še v Engelberg, kar mi je – vsaj za zdaj – uspelo. Za tekmo si želim, da bi se znebil predvsem zakrčenosti v zgornjem delu telesa. Če bi se mi tudi to posrečilo, potem se mi dobra uvrstitev ne bi smela izmuzniti,« je razlagal 20-letni Kamničan in že razmišljal o popoldanskem urniku. »Ob šestih gremo v telovadnico, kjer bomo delali vaje za moč ter se za tem najbrž pomerili še v odbojki in nogometu. Potem se bom učil, saj sta pred menoj izpita iz filozofije in zgodovine. Pomladi nameravam namreč končati šolanje na športni gimnaziji v Šiški,« je še izdal Benkovič.

Več preberite v sobotni tiskani izdaji Dela...