Rok Flander krivico iz Italije že pozabil

Po zadnji paralelni tekmi v Bardonecchii, ki je v slovenski tabor vnesla precej slabe volje, čaka najboljše deskarje na snegu konec tedna nova naloga v Rusiji.

Objavljeno
09. februar 2007 09.37
Rok Flander
Ljubljana – Po tekmovalnem vikendu v Italiji čaka najboljše deskarje na snegu konec tedna nova naloga v Rusiji: že danes se bodo na zadnjem paralelnem slalomu svetovnega pokala pomerili v Šukolovem, Moskva pa bo dan pozneje gostila še tekmo v akrobatskih skokih.

Zadnja paralelna tekma v Bardonecchii je v slovenski tabor vnesla precej slabe volje. Še zdaleč ne zavoljo rezultatov, saj takšnega ekipnega uspeha ne pomnimo, temveč zaradi sumljivih sodniških odločitev. Roka Flandra je žirija nepravično diskvalificirala, češ da je v osmini finala povozil vratca. Šampion iz Dragočajne je to ostro zanikal, a ni nič pomagalo. Pritožbo slovenskega tabora so prireditelji gladko zavrnili, od FIS pa drugega kot opravičila niti ni bilo pričakovati, saj se tekme ne da več razveljaviti.

Toda pred vrati so novi izzivi, zato je bilo treba na stare krivice čim prej pozabiti. V skupni razvrstitvi paralelnih disciplin je sicer zaostanek za vodilnim Simonom Schochom bržkone že prevelik, negotov pa je še boj za 2. mesto z Avstrijcem Sigijem Grabnerjem. »Na Rusijo imam lepe spomine, saj sem lani tam odlično tekmoval. V četrtfinalu sem bil stotinko prekratek za poznejšega finalista Mathieuja Bozzetta pravi Flander. Podobno nabrušen je Izidor Šušteršič, s 5. mestom naš najboljši v Bardonecchii: »Priznam, postajamo požrešni. Peto mesto ni slab dosežek, a se zavedam, da je že skrajni čas za stopničke.«

V soboto pa se bo zadnjič v sezoni predstavil tudi Matevž Petek, ki je še v igri za mali kristalni globus v skokih, a so možnosti majhne. Očitno bo še tretjo sezono zapored ostal praznih rok, čeprav vse še ni izgubljeno: v primeru zmage bi moral biti namreč vodilni Finec Peetu Piiroinen 9. ali slabši.

Iz tiskanega Dela.