1. SRL: Celjani dobro ogreti za Montpellier

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 5. kolu 1. NLB Leasing lige visoko premagali Krško s 43:23 (23:13).

Objavljeno
02. oktober 2014 00.07
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Celje - Celjski rokometaši so se tri dni po uvodni tekmi lige prvakov, ki so jo začeli s porazom proti zvezdnikom Vardarju, v državnem prvenstvu pomerili  z moštvom z dna lestvic, Krškim in si z visoko zmago utrdili samozavest pred potjo na novo tekmo lige prvakov, v Montpellier. Celjani so zabeležili še peto zmago v domačem prvenstvu in ostajajo neporaženi v tekmovanju.

Rokometaši iz knežjega mesta so tekmo začeli v nekoliko spremenjeni postavi, ko je Branko Tamše priložnost že od začetka ponudil Galu Marguču, Davidu Razgorju in Urbanu Lesjaku, že po nekaj minutah igre pa je vstopil še Tilen Kodrin. V uvodu se je poznalo, da je za Celjani zahtevna preizkušnja v ligi prvakov, saj je Krško prihajalo do lepih priložnosti za dosego zadetka, ki so jo vse do 4:4 tudi izkoriščali. A ni bilo potrebno dolgo čakati, da so domači uveljavili razliko v kakovosti in v le nekaj minutah povedli s 13:6.

Tamše je nato v igro poslal še Michala Kasala, Živana Pešića, Roka Žurana in Blaža Janca na položaj desnega zunanjega, ki so sprva naredili nekaj napak, a nato nadaljevali v slogu svojih predhodnikov. Sledil je še vstop Jake Malusa na mesto organizatorja igre, za povsem spremenjeno postavo in za konec prvega dela, ki so ga Celjani dobili s 23:13.

Po polčasu je Celje le še nadgradilo svojo popolno premoč ter v celoti nadzorovalo potek tekme, kar je Tamše izkoristil še za en preizkus, tako je v vratih priložnost ponudil Urhu Kastelicu, od vseh pa na igrišče ni stopil le Miha Zarabec.

1. SRL, 5. kolo

Celje Pivovarna Laško - Krško 43:23 (23:13)

* Dvorana Zlatorog, 200 gledalcev, sodnika: Brecelj, Deržek.
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak 4, Skok, Blagotinšek 4, Ivić 3, Žuran 6, Janc 2, Razgor 6 (3), Marguč 8 (1), Malus 3, Poteko 2, Slišković 2, Zarabec, Kodrin 4, Pešić 2, Kasal, Žvižej 1, Kastelic.
* Krško: Kozole, Žitnik 6 (1), Polutnik 4, Romih 2, Rozman 2, Ban 3, Škafar 1, Sobotič 4, Kodrič 1, Ferlin, Bogovič 1, Kastelic 1, Sintič 1, Sendelbah 1, Vrečar 1, Zoran 5.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (5), Krško /.
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12, Krško 14 minut.
* Rdeč karton: /.