1. SRL: Celjani so se znesli nad Ormožem, Mariborčani zadržali niz

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 6. kolu 1. NLB Leasing lige premagali ormoški Jeruzalem s 35:19.

Objavljeno
09. oktober 2013 22.57
uho*Celje - Gorenje
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ormož - Celjski rokometaši nadaljujejo s prepričljivimi predstavami vprvi slovenski rokometni ligi. Po visoki zmagi nad Trebanjci so zanesljivo premagali še Ormožane, Z zmago za 16 golov so si tako še dodatno okrepili samozavest pred sobotnim obračunom z nemškim Rhein-Neckar Löwnom v 3. kolulige prvakov.

Tekma je bila do sredine prvega polčasa dokaj izenačena, nato pa je ekipa trenerja Vladana Matića pritisnila na plin. Celjani so si pred polčasom priigrali prednost sedmih golov (16:9). Po osmih minutah nadaljevanja je prednost narasla že na 10 golov (23:13), na koncu pa znašala +16.

Pri Celjanih je bil strelsko najbolj razpoložen Gašper Marguč z devetimi goli, pri poražencih pa sta David Bogadi in Bojan Čudič dosegla po štiri zadetke.

Maribor šestič uspešen

Zmagoviti niz je zadržal tudi Maribor in dosegel še šesto zaporedno zmago v elitnem domačem ligaškem tekmovanju. S 34:18 so bili boljši v Ivančni Gorici.

Gostitelji so se le v uvodni četrtini tekme enakovredno upirali favoriziranim gostom s Štajerske, ki so v nadaljevanju povsem zagospodarili na Dolenjskem in si na polčasu priigrali šest golov prednosti (16:10). Izbranci mariborskega trenerja Marka Šibile so v drugi polovici tekme prikazali še bolj udarno predstavo in zanesljivo osvojili obe točki.

V mariborski ekipi sta bila najbolj učinkovita Dejan Malinović in Miha Zarabec, v domači pa Elvir Kalabić. Vsi so dosegli po pet golov, izkazal pa se je tudi gostujoči vratar Jure Vran s 13 obrambami.

V Sevnici prepričljivi prvaki

Velenjčani so v Sevnici zanesljivo osvojili novi točki in zadržali prvo mesto v slovenskem rokometnem prvenstvu. Tudi Gorenje konec tedna čaka zahtevna evropska preizkušnja, v 3. kolu bodo gostovali pri nemškem Flensburgu, zato je bila nova zmaga dobra popotnica.

Pot do zmage so »ose« tlakovale že v prvem polčasu, v drugem pa so še bolj odločno pohodile stopalko za plin in na koncu slavili s +15.

Pri državnih prvakih sta bila strelsko najbolj razpoložena Marko Dujmovič s sedmimi in Janez Gams s šestimi goli, pri gostiteljih pa je Žan Gjerek dosegel pet zadetkov.

1. NLB Leasing liga, 6. kolo:

Jeruzalem Ormož - Celje Pivovarna Laško 19:35 (11:17)

* Dvorana na Hardeku, gledalcev 250, sodnika: Backovič (Ljubljana) in B. Pirc (Krško).
* Jeruzalem Ormož: Žuran, Belec, Poznič, Kolmančič 2, Žižek-Cvetko, Bogadi 4, Vesenjak 1 (1), Radujkovič 2, Čudič 4 (2), Gregorc 3 (2), Mavrič, Cvetko, Šišmanovič, Mesarič 2, Topolovec, Kirič 1.
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Mlakar 3, Marguč 9 (2), Žuran, Janc 2, Razgor 2, Skube 4, Poteko 2, Praznik 1, Slišković 3, Potočnik 1, Zelenović 4, Žabič, Lekai 3, Žvižej 1.
* Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 7 (5), Celje Pivovarna Laško 2 (2).
* Izključitve: Jeruzalem Ormož 6, Celje Pivovarna Laško 12 minut.
* Rdeč karton: /.

Sviš Ivančna Gorica - Maribor Branik 18:34 (10:16)

* Dvorana OŠ, gledalcev 250, sodnika: Pangerc (Škofljica) in Masleša (Trbovlje).
* Sviš Ivančna Gorica: Marjanovič 4, Medved, Slapničar, Polak 3, Potokar 3 (2), Zavodnik 1 (1), Muhovec, Stopar, Pekolj 2 (1), Bučar 2, Kalabič 5, Marinčič 1, Sašek, Stopar, Sendelbah 1, Šuntajs.
* Maribor Branik: Škalički, Vran, Čudič, Štefanič, Malinović 5, Žmavc 1, Špelić 2, Jamnik 1, Poklar 2, Razgor 3 (1), Kodrin 1, Hrastnik 4, Fidel 2, Zarabec 5, Kleč 4, Sok 4.
* Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 5 (4), Maribor Branik 1 (1).
* Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 4 minute, Maribor Branik -.
* Rdeč karton: /.

Sevnica - Gorenje Velenje 28:43 (14:20)

* Dvorana OŠ, gledalcev 250, sodnika: Nahtigal (Ljubljana) in Kavalar (Celje).
* Sevnica: Bratanovič, Flajs 4, Dražetič 4 (2), Gorenjak 1, Brečko 1, Djurdjević 3, Ošlovnik, Božič, Grušovnik, Brilej 4, Bezgovšek, Fižuleto 4, Pernovšek 2, Gjerek 5.
* Gorenje Velenje: Taletović, B. Burić, Brglez, N. Cehte 5, Medved 1, S. Burić 3, K. Cehte 4, Skube 3, Golčar 5, Šoštarić 5, Vrečar, Dobelšek, Gams 6, Oštir, Dujmovič 7 (2), Bećiri 4.
* Sedemmetrovke: Sevnica 2 (2), Gorenje Velenje 2 (2).
* Izključitve: Sevnica 4, Gorenje Velenje 4 minute.
* Rdeč karton: /.