Bo vročega Sintiča ustavil hitri Verdinek?

Celje Pivovarna Laško nocoj gosti Trimo, Gorenje pa presenetljivo Dobovo z najboljšim strelcem.

Objavljeno
20. november 2019 11.15
Posodobljeno
20. november 2019 11.24
Trimo (na fotografiji Gal Cirar) je v Velenju izgubilo zgolj za gol. Pri Gorenju je v dobri formi vratar Aljaž Panjtar. FOTO: RK Gorenje
Ljubljana - Prvi proti tretjemu in četrti proti petemu sta današnja para v 11. kolu lige NLB. Celje in Gorenje bosta imela zahtevni generalki pred nedeljskima evropskima izzivoma proti uspešnima Trimu in Dobovi.

Celje Pivovarna Laško, edino neporaženo moštvo, bo ob 18. uri gostilo Trebanjce, proti katerim je v prejšnji sezoni doživelo edini domači poraz. Tedaj je bil Trimo precej šibkejši, udeleženec končnice za obstanek. V tej sezoni okrepljen s petimi igralci pod vodstvom Ivana Vajdla deluje prepričljivo, ima le dva poraza in je namučilo tudi Gorenje v gosteh. Ta čas je na visokem tretjem mestu.

Pivovarje v nedeljo čaka domača tekma lige prvakov proti Pick Szegedu, v polnem Zlatorogu bi si lahko zasedba trenerja Tomaža Ocvirka že zagotovila nastop v osmini finala, zato bi lahko bila bolj ranljiva kot sicer, čeprav Ocvirk dobro skrbi, da igralcem ne uhajajo misli.

Podobno nalogo bo imel njegov kolega na velenjski klopi Zoran Jovičić, ko bodo njegove ose nocoj ob 19. uri gostile presenečenje sezone iz Dobove z najboljšim strelcem lige, 22-letnim organizatorjem igre Markom Sintičem, ki je na desetih tekmah zbral kar 80 golov.

Zanimivo bo videti, kako se bo znašel proti obrambi 5-1 z izpostavljenim Maticem Verdinkom, kraljem strelcev prejšnje sezone.

Gorenje bo v nedeljo odigralo povratno tekmo 3. predkola pokala EHF in v Skopju branilo pet zadetkov prednosti proti Metalurgu in si zagotovo ne želi omajati težko prigarano samozavest.