Bombač najzaslužnejši za zmago Szegeda

Aktualni zmagovalec rokometne lige prvakov Flensburg doživel polomijo na Danskem, tudi Kiel prekratek v Zagrebu.

Objavljeno
29. september 2014 01.30
ROKOMET Slovenija - Madžarska
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - V uvodnem kolu rokometne lige prvakov se je nekoliko bolj kot Celjani izkazal Dean Bombač, ki je bil v derbiju skupine D najučinkovitejši strelec ob domači zmagi Picka Szegeda nad Motorjem iz Zaporožja s 27:26 (13:11). Petindvajsetletni Primorec je prispeval šest golov, medtem ko je bil na drugi strani z osmimi zadetki najbolj pri strelu Oleksandr Ševelev.

Manj uspešen je bil Simon Razgor, ki je pred desetimi dnevi dopolnil 29 let, tokrat pa je njegov beloruski Meškov Brest grdo izgubil na gostovanju pri Naturhousu La Rioji z 31:39 (14:20). Razgor se je ustavil pri enem golu, največ - devet - jih je prispeval Srb Rastko Stojković, medtem ko je v vrstah zmagovalcev z osmimi zadetki izstopal Juanin Garcia. Drugi slovenski rokometaš David Špiler majice poražencev tokrat ni oblekel.

Pravo polomijo pa je doživel aktualni zmagovalec lige prvakov Flensburg-Handewitt, ki se je z gostovanja pri Koldingu iz Københavna vrnil potolčen do tal z enim najhujših evropskih porazov doslej - 21:35 (13:19). V Zagrebu je moral na kolena še drugi nemški velikan Kiel, ki je na odmor odšel z udobno prednostjo štirih golov (13:9), v nadaljevanju pa gostiteljem dovolil zasuk in zmago s 27:25.