Bregar nad Hrvatice z dvema novinkama

Slovenska ženska rokometna reprezentanca začenja priprave na dodatne kvalifikacije za SP. 

Objavljeno
18. maj 2017 17.53
BREGAR Uroš, selektor ženske rokometne reprezentance, 10.3.2016, Maribor [uroš bregar, ženski rokomet]
N. Gr.
N. Gr.

Zreče - Selektor Uroš Bregar je zbral 21 slovenskih rokometašic, ki bodo kandidirale za nastop na junijskih tekmah s Hrvaško, ki bodo odločale, katera od reprezentanc se bo uvrstila na svetovno prvenstvo. Zaradi klubskih obveznosti Bregar ne more računati na nekaj izkušenih rokometašic, vseeno pa je v Zrečah zbral pisano, a kljub temu zanimivo in kvalitetno zasedbo.

Sosedski dvoboji v dodatnih kvalifikacijah s Hrvaško so postali že kar nekakšna tradicija, največkrat se reprezentanci srečujeta v nogometu, zdaj pa se bodo za zadnjo vozovnico za SP v Nemčiji udarile še rokometašice. Na seznamu Bregarja je 21 rokometašic, med njimi tudi novinki Ana Abina in Pia Hren, ki bosta najverjetneje del reprezentance le na pripravah.

Rokometašice se bodo zbrale 29. maja v Zrečah, kjer bodo opravile glavni sklop priprav, nato se selijo v Laško, od tam pa v Osijek, ki bo gostil prvo tekmo Slovenije in Hrvaške 10. junija. Povratna tekma bo pet dni kasneje v Celju, na obeh srečanjih bo lahko v kadru največ 16 rokometašic, končni seznam bo Bregar objavil po koncu priprav. Če se Slovenija prebije na svetovno prvenstvo, bo igrala v Nemčiji med 1. in 17. decembrom letos, uvrstitev na veliko tekmovanje pa bi bila za mlado slovensko ekipo lep uspeh.

Seznam rokometašic za kvalifikacije za SP:

vratarke: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin in Amra Pandžić;
krilne igralke: Polona Barič, Neli Irman, Alja Koren in Tamara Mavsar;
zunanje igralke: Ana Abina, Teja Ferfolja, Ana Gros, Pia Hren, Nina Jeriček, Lea Krajnc, Barbara Lazović, Janja Rebolj, Tjaša Stanko, Maja Užmah in Nina Zulić;
krožne napadalke: Lina Krhlikar, Nataša Ljepoja in Alja Vrček.