Bronastim rokometašem red za zasluge

Slovenski predsednik jim je odlikovanje podelil za »prispevek k uspešnemu razvoju slovenskega skupinskega športa«.

Objavljeno
02. maj 2017 15.45
rokometaši
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenski rokometaši, ki jih v prihodnjih dneh čakata obračuna s šampionsko Nemčijo v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo prihodnje leto, so na današnji slovesnosti v veliki dvorani predsedniške palače iz rok prvega moža Slovenije Boruta Pahorja prejeli odlikovanje, red za zasluge, ki so si ga prislužili za »prispevek k uspešnemu razvoju slovenskega skupinskega športa«.

Kot so v obrazložitvi zapisali v uradu predsednika, je pomlajena slovenska reprezentanca januarja na svetovnem prvenstvu v Franciji postavila nov mejnik slovenskega skupinskega športa v zgodovini samostojne države, potem ko je pod vodstvom selektorja Veselina Vujovića in kapetana Vida Kavtičnika v nepozabnem malem finalu s Hrvaško osvojila prvo slovensko kolajno na svetovnih prvenstvih v skupinskih športih. »Z igro je očarala rokometne in športne navdušence, z borbenostjo in zmagovito športno držo osvojila srca javnosti, hkrati pa z odličjem bronastega leska napisala novo, posebno poglavje v zgodovini slovenskega športa,« je še zapisano v utemeljitvi.

»Zahvaljujem se predsedniku za to priznanje, za veliko čast, in obljubljam, da bo ekipa na parketu še vedno lepo zastopala Slovenijo, pa tudi izven igrišča bodo lahko vsi ponosni na nas,« je po podelitvi v imenu igralcev spregovoril Marko Bezjak, ki bo v jutrišnjem kvalifikacijskem dvoboju v Stožicah (ob 20. uri) in sobotnem v Halleju, obakrat proti Nemcem, kapetan naše izbrane vrste.