Celjani v napeti končnici Kielu odščipnili pomembno točko

Tekma 9. kola lige prvakov med Celjem Pivovarno Laško in Kielom se je v Zlatorogu končala z izidom 23:23.

Objavljeno
28. november 2015 20.10
Rokomet
Š. Ro.
Š. Ro.

Celje - Potem ko so rokometaši Celja Pivovarne Laško v tej sezoni lige prvakov na prvi tekmi Kielu že priznali premoč, so se na tekmi 9. kola v Zlatorogu oddolžili s točko. Napet in izenačen obračun se je končal z izidom 23:23 (14:14).

Pred dvobojem v Zlatorogu so Celjani in njihovi navijači obudili spomin na leto 2012, ko je Kiel kot tedanji evropski prvak klonil v mestu ob Savinji. Proti zvezdniški ekipi so se tudi tokrat dobro zoperstavili, tako kot na prvi tekmi, ko so brez točk ostali šele v končnici. Tokrat so jih od uspeha ločile malenkosti, so pa vsaj prekinili niz sedmih porazov, ki je trajal od uvodne zmage nad turškim Bešiktašem. 

Tokrat so bili celjski aduti večji del tekme enakovredni Kielu in ga v določenih delih tekme celo zasenčili. Z bojevito obrambno predstavo na meji izključitve so dobro nadzorovali tekmeca, dobro ga je ustavljal razpoloženi Ivan Gajić in zablestel ob težkih strelih. Tudi celjska igra v napadu je bila zrela in potrpežljiva, vodstva za več kot dva gola pa navijači na tekmi niso videli.

Kiel se je po minuti odmora, ko so Celjani vodili z 8:6, vrnil z nizom 4:0. Kar šestminutni strelski post je prekinil Miha Zarabec. Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so nato sijajno odigrali končnico prvega polčasa, z zadetki Gala Marguča, Žige Mlakarja in Tilna Kodrina pa na odmor odšli z neodločenim izidom (14:14).

Toda drugi polčas so Celjani odprli slabo, prvi gol so dosegli šele v sedmi minuti nadaljevanja, ko je zadel Blaž Janc. Kiel jim je medtem ušel na tri gole (14:17), dodaten šok pa so Celjani doživeli v 38. minuti, ko sta ruska sodnika pokazala rdeči karton Blažu Blagotinšku zaradi grobega prekrška nad Joanom Canellasom. Gostitelji vseeno niso popustili ter si za igro v obrambi prislužili vse pohvale. Žal v napadu igra ni stekla, v 20 minutah nadaljevanja so dosegli le štiri gole. Vseeno pa so še vedno držali korak z gosti (18:20).

V napetih zadnjih 10 minutah so Celjani izkoristili številčno premoč na igrišču in v 52. minuti izenačili na 20:20, po trdi igri pa tri minute kasneje z golom Šimeta Ivića celo povedli z 21:20. Še slabi dve minuti pred koncem so po golu Janca vodili s 23:22, V prelomnih trenutkih sta sodnika izključila Vida Poteka, a so vseeno ubranili prvi napad Kiela. Imeli so priložnost za povišanja izida, a je Miha Zarabec iz težkega položaja zgrešil, Nemci pa so prek Runeja Dahmkeja dosegli izenačujoči gol.

V celjski ekipi sta Ivić in Janc dosegla po štiri gole, v gostujoči pa je bil najbolj učinkovit Ruhmke s petimi zadetki.

Varovanci Branka Tamšeta bodo v naslednjem kolu 6. decembra gostovali pri francoskemu PSG.

Liga prvakov, 9. kolo:

Celje Pivovarna Laško : THW Kiel 23:23 (14:14)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 4700, sodnika Zotin in Volodkov (Rusija).

Celje: Gajić (15 obramb), Lesjak; Blagotinšek, Ivić 4, Babarskas, Janc 4, Marguč 3 (3), Poteko 2, Zarabec 3, Dujmović, Kodrin 1, Fižuleto, Patrianova 2, Dobelšek 1, Mlakar 2, Žvižej 1;

Kiel: Landin (12 obramb), Katsigiannis; Duvnjak 3, Ferreira, Toft Hansen 1, Mamelund, Sprenger 2, Weinhold 3, Dissinger 4, Anić, Cañellas 2 (1), Dahmke 5, Klein, Vujin 3, Oprea;

sedemmetrovke: Celje 4 (3), Kiel 1 (1);

izključitve: Celje 14, Kiel 14;

rdeča kartona: Blagotinšek (38), Duvnjak (60).